Gemeente Almere


Burgemeester overhandigt preventiekaart aan prijswinnaars

08-07-2011 | Start: 09:30 | Eind: 10:00 | Locatie: OBS De Duizendpoot, Ravelplantsoen 5, Almere Muziekwijk

Burgemeester Annemarie Jorritsma reikt vrijdag 8 juli de eerste preventiekaarten en -posters uit aan de winnaars van de ontwerpwedstrijd. Angela Brugman (leerling van De Duizendpoot) ontwierp de voorkant van de kaart en Zoë Bloem (leerling van Villa Parkhurst) de bijbehorende poster. Met de preventiekaarten en -posters vraagt de gemeente aan omwonenden van scholen om tijdens de vakantietijd een oogje in het zeil te houden en eventuele ongeregeldheden te melden.

Aan de ontwerpwedstrijd deden veel scholen mee. Een jury heeft de beste ontwerpen gekozen. De beide winnaars krijgen, samen met hun klasgenoten, een workshop "Boefjesstriptekenen" gegeven door tekenaar Felix Guérain.

Samenwerking
Scholen en de gemeente Almere werken al een paar jaar samen om vandalisme bij scholen tijdens de zomervakantie te voorkomen. Deze samenwerking bestaat onder andere uit het `schoon' achterlaten van de scholen tijdens de vakantie en regelmatige controle door de toezichthouders van de gemeente. De oproep aan buurtbewoners om ook op te letten is hierop een goede aanvulling.
ov-kaart actie