Gemeente Westervoort

Pleijbrug (N325) lang weekend in één richting dicht

De Arnhemse Pleijbrug is komend weekend in één rijrichting afgesloten. Ook maandag is de brug nog dicht. Verkeer vanuit Arnhem-zuid naar noord kan tijdens de werkzaamheden geen gebruik maken van de brug.

De provincie Gelderland voert grootscheeps onderhoud uit aan de overgang tussen brug en wegdek. De werkzaamheden aan de Pleijbrug duren van vrijdag 8 juli 20.00 uur tot en met dinsdagochtend 12 juli om 06.00 uur. Doorgaand verkeer richting Arnhem-noord wordt vanaf knooppunt Ressen omgeleid via de A15, A50 en A12. Lokaal verkeer kan het beste de Nelson Mandelabrug gebruiken. Weggebruikers moeten rekening houden met verkeersoverlast.

Westervoortsebrug en centrumring Arnhem
Dit weekend vinden meer werkzaamheden plaats aan (lokale) wegen in de regio Arnhem. Zo werkt de gemeente Arnhem aan de centrumring en heeft Rijkswaterstaat de Westervoortsebrug afgesloten voor reparatiewerkzaamheden. Verkeer tussen Westervoort en Arnhem wordt daarom via de A12 omgeleid, langzaam verkeer rijdt via het Looveer. De Westervoortse spoor- en fietsbrug zijn wel toegankelijk.

Gratis openbaar vervoer
Vanwege de verwachte verkeersoverlast bieden de provincie Gelderland en de Stadsregio Arnhem Nijmegen dit weekend weer gratis kaartjes aan voor het openbaar vervoer tussen Arnhem en Nijmegen. Meer informatie hierover is te vinden op www.gelderland.nl/an325.

Nachtwerk A325
Deze week zijn ook nachtelijke onderhoudswerkzaamheden aan de A325 begonnen. Met tussenpozen duren die tot eind augustus. Weggebruikers krijgen tussen 20.00 uur 's avonds en 06.00 uur 's ochtends te maken met (gedeeltelijke) afsluitingen en mogelijk langere reistijd. Vanwege het tijdstip van de werkzaamheden blijft de overlast naar verwachting beperkt.

Meer informatie
Meer informatie over het gratis ov, de werkzaamheden aan de Pleijbrug/N325 en de A325 vindt u op www.gelderland.nl/an325. Ook kunt u op de hoogte blijven via Twitter: @a325n325.
Meer informatie over de werkzaamheden aan de brug bij Westervoort is te vinden op de website van Rijkswaterstaat.

Dorpsplein 1 6931CZ; P: Postbus 40 6930 AA; T: (026) 3179911; F: (026) 3113623 E: gemeente@westervoort.nl