Gemeente Eindhoven

Nieuw Persbericht

In het weekend van 8 tot 10 juli krijgt de Marathonloop nieuw asfalt. Om zoveel mogelijk verkeersoverlast te voorkomen, zijn de werkzaamheden geconcentreerd in een weekend. Vrijdagavond 8 juli vanaf 21.00 uur wordt de Marathonloop afgesloten. Die nacht wordt er de hele nacht gewerkt. De bovenste asfaltlaag wordt dan verwijderd. Dat zal gepaard gaan met geluidsoverlast. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken, start de aannemer aan de kant van de Huizingalaan en werkt in de richting van de Boschdijk.

Maandag weer open

Zaterdag en zondag worden het nieuwe asfalt aangebracht, de lussen voor een goede werking van de verkeerslichten gezaagd, bekabeld en aangesloten en de nieuwe belijning aangebracht. Zodra het klaar is, maar uiterlijk maandagochtend vroeg kan het verkeer de Marathonloop weer gebruiken.


- Momenteel wordt een groot gedeelte van de Marathonloop onder handen genomen:


- Asfalteren van fietspaden. Om het fietsgebruik aantrekkelijker te maken, verbetert Eindhoven de fietsvoorzieningen. Goed geasfalteerde fietspaden verhogen het fietscomfort en maken fietsen een aantrekkelijk alternatief voor autorijden.


- Verbreden tot tweerichtingsverkeer van het fietspad tussen de Oude Bossche Baan en de Vijfkamplaan.


- Aanbrengen van een drempel voor automobilisten in de Vijfkamplaan ter hoogte van de fietsoversteek Marathonloop ter verbetering verkeersveiligheid van fietsers.


- Vervangen van de bovenste asfaltlaag van de rijbaan Marathonloop.

Voor autoverkeer is de Marathonloop alleen het weekend 8-10 juli afgesloten. Alle andere werkzaamheden zijn eind juli 2011 gereed. Gele borden geven ter plaatse de omleidingen aan.