Gemeente Breda

Vervangen leidingen kruising Zwijnsbergenstraat - Groot Ypelaardreef Op vrijdag 8 juli gaan Enexis en Brabant Water leidingen vervangen op de kruising Zwijnsbergenstraat - Groot Ypelaardreef. Dit werk start om 19.00 uur en is op zaterdag 9 juli om 07.00 uur afgerond.

Waarom

Om een betrouwbaar gas- en waternet te garanderen, zijn Enexis en Brabant Water verplicht ieder jaar een gedeelte van hun netwerk te vernieuwen. Enexis en Brabant Water gaan de komende maanden verschillende leidingen (oversteken) onder de Zwijnsbergenstraat en de Marialaan vervangen.

Werkzaamheden

De werkzaamheden op de kruising Zwijnsbergenstraat - Groot Ypelaardreef bestaan uit het verwijderen van de asfaltverharding en het verwijderen en vervangen van de asbest cementleidingen. Vervolgens wordt alles weer aangevuld en komt er een tijdelijke bestrating van betonstraatstenen in verband met inklinking van de grond. Op een later tijdstip krijgt de kruising een definitieve asfaltverharding.

Fasering

Om de overlast voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken, gebeuren de werkzaamheden in de avond- en nachtelijke uren. Dit kan voor de direct omwonenden overlast geven.

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden is doorgaand verkeer op de kruising Groot Ypelaardreef - Zwijnsbergenstraat niet mogelijk. Er komt een omleidingroute via de Genhoesstraat, Duurstedestraat en de Lunenburgstraat. Dit wordt met borden aangegeven. Fietsers en bromfietsers kunnen tijdens de werkzaamheden dezelfde omleidingroute gebruiken. Bestemmingsverkeer blijft wel mogelijk, maar zal hinder ondervinden van de werkzaamheden.

De gemeente vraagt uw begrip

De gemeente en de aannemer zijn zich ervan bewust dat de werkzaamheden hinder opleveren, maar proberen dit tot een minimum te beperken en vragen hiervoor uw begrip. Let u erop dat u, wanneer u uw auto parkeert, rekening houdt met de werkzaamheden.

Informatie

Voor meer informatie over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de heer C. van Rijen van Enexis, telefoonnummer (06) 50 63 02 45 of via e-mailadres cees.van.rijen@enexis.nl. Voor overige vragen kunt u contact opnemen met de heer C.J. Kriesels van de Gemeente Breda, telefoonnummer (076) 529 93 84 of via e-mailadres cj.kriesels@breda.nl.

Vragen aan de gemeente?
Deel Vervangen leidingen kruising Zwijnsbergenstraat - Groot Ypelaardreef op Twitter Deel Vervangen leidingen kruising Zwijnsbergenstraat - Groot Ypelaardreef op Facebook Deel Vervangen leidingen kruising Zwijnsbergenstraat - Groot Ypelaardreef op Hyves