Gemeente Zwolle

Kruispunt Ceintuurbaan - Dr. Spanjaardweg weekend afgesloten

Het kruispunt van de Ceintuurbaan met de Leo Majorlaan en de Dr. Spanjaardweg is van vrijdagavond 8 juli 18.00 uur tot maandagochtend 11 juli 6.00 uur afgesloten. De afsluiting geldt op de Ceintuurbaan vanaf de Kuyerhuislaan tot aan de Dr. Van Heesweg. De afsluiting is nodig om de laatste deklaag asfalt op het kruispunt aan te kunnen brengen.

Ook delen van enkele zijwegen en naburige kruispunten zijn door de werkzaamheden afgesloten. Zo is de Dr. Spanjaardweg afgesloten vanaf de Dr. Van Deenweg tot aan de Ceintuurbaan. En is de Leo Majorlaan afgesloten vanaf de Weteringbrug tot aan de Ceintuurbaan. Ook de tussenliggende kruispunten van de Leo Majorlaan met de Wipstrikkerallee en de Herenweg zijn afgesloten.

Omleidingen

Verkeer uit de richting van Heino wordt vanaf de Oldeneelallee omgeleid met borden. Verkeer uit de richting van Amersfoort wordt met borden omgeleid vanaf de Zwartewaterallee. Bloedbank Sanquin en de Isala Klinieken blijven bereikbaar via de Dr. van Heesweg - Dr. Spanjaardweg.

Werkzaamheden

Gedurende het weekend wordt een laatste asfaltlaag op het kruispunt aangebracht. Ook worden de markering aangebracht en de definitieve verkeersborden geplaatst. Na het weekend van 9 en 10 juli wordt het kruispunt weer volledig open gesteld. Het verkeer kan dan vanuit alle richtingen weer alle richtingen uit. Wel zullen er nog enkele afrondende werkzaamheden plaats vinden, zoals het afwerken van bermen en het inzaaien van gras.

Uitgesteld vanwege slecht weer

In het weekend van 18 en 19 juni gingen de geplande werkzaamheden aan het kruispunt niet door vanwege het slechte weer. Ook nu is de planning onderhavig aan onverwachte (weers-)omstandigheden.