Provincie Noord-Holland

Eerste bezoekerscentrum voor Stelling van Amsterdam

07 juli 2011 -

Op Forteiland Pampus opent gedeputeerde Joke Geldhof op vrijdag 8 juli het eerste Nationaal Bezoekerscentrum Stelling van Amsterdam. U kunt Pampus komend weekend met korting bezoeken.

Vanaf zaterdag 9 juli is het Bezoekerscentrum open voor het publiek. Op zaterdag 9 en zondag 10 juli zijn er allerlei feestelijke activiteiten op het eiland, zoals reddingbootvaren, frietschieten, muziek en een foodmarket met onder andere poffertjes, tapas en een winebar. Het Forteiland is dit weekend met korting te bezoeken (zie hieronder).

Kom naar het eiland en ontdek de ongelooflijke verhalen van Pampus en de Stelling van Amsterdam tijdens de Pampus Xperience. Meer weten of reserveren? Ga naar www.pampus.nl.

Speciaal toegangstarief inclusief veerdienst vanaf Muiden Volwassenen: EUR 12,50
Kinderen: EUR 10,00

De Stelling van Amsterdam
De Stelling van Amsterdam is Nationaal Landschap en Unesco Werelderfgoed. De provincie Noord-Holland wil de Stelling van Amsterdam, zowel om haar militaire (cultuurhistorische) geschiedenis als om haar waterbouwkundig vernuft én natuurwaarden, behouden voor de toekomst. Door het stimuleren van gepaste economische benutting van de forten vergroot de provincie de toegankelijkheid en daarmee de bekendheid van de Stelling van Amsterdam.

---