Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.30 uur

Utrecht, 08-07-2011

Jongeman zakt door dak

NIEUWEGEIN Een jongeman raakte op donderdagmiddag 7 juli ernstig gewond, toen hij door een dak zakte en naar beneden viel.

Aan het eind van de middag bevonden een 18-jarige jongeman uit Utrecht en een vriend en vriendin zich op een terrein aan de Ravenswade. Daar stonden enkele leegstaande panden. Zij besloten uit baldadigheid op het dak van één van de panden te klimmen. Toen de Utrechter over het dak liep, zakte hij er ineens doorheen, viel ongeveer tien meter naar beneden en kwam op een betonvloer terecht. Zijn vrienden belden direct
1-1-2.

Ambulance, brandweer en politie gingen ter plaatse. Het lukte niet direct in het pand te komen, omdat het rondom goed was afgesloten. De brandweer wist aan de voorzijde van het pand een gat in een deur te maken. Het slachtoffer bleek zwaar gewond te zijn en was buiten bewustzijn. Hij is per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht en is daar opgenomen.

Dure wijn

HOUTEN Een bejaarde vrouw werd op donderdagochtend 7 juli betrapt op een de diefstal van een fles wijn.

Rond 10.00 uur zag een personeelslid van een winkel aan het Plein dat een vrouw een fles wijn van vijf euro in haar tas stopte. Bij de kassa rekende zij wel haar overige boodschappen af, maar niet de fles wijn. Daarop hield de medewerker de vrouw, 75 jaar oud en afkomstig uit Houten, aan en waarschuwde de politie.

Agenten kwamen ter plaatse en brachten de vrouw over naar het politiebureau. Zij bekende de diefstal. Zij kreeg een boete van 170 euro.

Veel te veel op

HOUTEN Een automobilist bleek op donderdagmiddag 7 juli een stevige slok te veel op te hebben.

Rond 16.20 uur controleerden agenten op de Bergveste een 62-jarige automobilist uit Houten. De man bleek beduidend te veel te hebben gedronken. Zij hielden hem aan en brachten hem over naar het politiebureau.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 900 ug/l, meer dan vier keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.