Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.30 uur

Utrecht, 08-07-2011

Veel te hard

NIEUWERSLUIS Een motorrijder moest op donderdagavond 7 juli zijn rijbewijs inleveren omdat hij veel te hard reed.

Rond 19.25 uur surveilleerden agenten in een onopvallende videoauto op de Rijksweg A2. Zij zagen dan een over de eerste rijstrook rijdende motorrijder met hoge snelheid het overige verkeer inhaalde. Zij gingen achter hem aan en klokten hem ter hoogte van Nieuwersluis op een gemiddelde snelheid van 183 km/u, terwijl hij maar 100 km/u mocht. De motorrijder, een 26-jarige man uit Wageningen, werd aan de kant gezet. Hij kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Hengelaar loopt tegen de lamp

MAARSSEN Een hengelsportliefhebber werd op donderdagochtend 7 juli op diefstal betrapt en aangehouden.

Rond 10.00 uur zag een medewerker van een winkel aan de Tuinbouwweg dat een man zakjes met vishaakjes en een rolletje visdraad in zijn zak deed. Bij de kassa rekende de man wel enkele andere goederen af, maar niet de spullen die hij in zijn zak had gestopt. De medewerker hield de man, 61 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, aan en waarschuwde de politie.

Agenten kwamen ter plaatse. De dief bleek voor bijna 35 euro aan hengelspullen te hebben gestolen. De agenten brachten hem over naar het politiebureau. Daar bekende hij de diefstal. In het kader van versnelde afdoening nam een Hulpofficier van Justitie contact op met een Officier van Justitie. Hij bepaalde de boete op 170 euro. Nadat de verdachte de boete had betaald, mocht hij het politiebureau verlaten.