Gemeente Eindhoven

Bouw Fontys Sporthogeschool Eindhoven bereikt hoogste punt

Fontys Sporthogeschool en gemeente Eindhoven werken samen aan een duurzame nieuwe Sporthogeschool in het sport- en recreatiegebied Genneper Parken. Op donderdag 7 juli 2011 heeft de bouw van Fontys Sporthogeschool Eindhoven, die in september vorig jaar startte, het hoogste punt bereikt. Bij deze gelegenheid werd naast het gebruikelijke pannenbier voor de bouwers op de bouwlocatie, de vlag van Fontys Sporthogeschool gehesen door Wim Daals (directeur Fontys Sporthogeschool) en Guus Hulshof (gemeente Eindhoven) "Wij zijn trots om naar deze stad te komen", aldus Wim Daals.

Viering hoogste punt

Het moment van het hoogste punt werd mede gemarkeerd door de onthulling van een gigantisch doek (10 x 15 meter) met daarop harde en zachte feiten van de bouw van de sporthogeschool. Dit gebeurde onder het toeziend oog van betrokken partijen en belanghebbenden, zoals aannemers, adviseurs, ontwerpers, architecten, de klankbordgroep. Ook de bouwers zelf waren aanwezig en ontvingen van Guus Hulshof de enveloppen behorende bij het pannenbier. Hulshof gaf daarbij aan dat hij erg onder de indruk was van de prestatie van de bouwers.

Ingebruikname in 2012

De oplevering van de Sporthogeschool staat gepland voor juni 2012. In september 2012 wordt het sportinstituut, aan het begin van schooljaar 2012/2013, in gebruik genomen. Dit zal gepaard gaan met verschillende festiviteiten voor zowel de stad, studenten als omwonenden.