Politie Groningen

Routinecontrole leidt tot vondst vuurwapen

Ter Apel / Stadskanaal, 07-07-2011 o Een routinecontrole van een personenauto heeft dinsdag op woensdagnacht geleid tot de vondst van een scherp vuurwapen.

Politieagenten controleerden op de Provincialeweg N366 bij Ter Apel een 35-jarige man uit Nieuwe Pekela. Al snel bleek dat de Pekelder reed terwijl hij niet in het bezit was van een rijbewijs. Hierop werd de man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Zijn bijrijder, een 26-jarige man uit Bellingwolde, reed mee naar het politiebureau, zodat hij de Pekelder na het bezoekje aan het politiebureau kon meenemen naar huis. Dat liep echter totaal anders.

Gestolen kentekenplaten

Bij navraag op het politiebureau bleek namelijk dat de kentekenplaten, die op de betreffende auto zaten, gestolen waren. Hierop gingen de agenten op zoek naar de auto, die vlakbij het politiebureau geparkeerd zou staan. Even later werd de auto met de gestolen kentekenplaten en de Bellingwolder achter het stuur aangetroffen.

Bij een onderzoek in de wagen werd een tas met inbrekersgereedschap, een bivakmuts en een scherp vuurwapen met munitie aangetroffen. Hierop werd ook de 26-jarige aangehouden voor de diefstal cq heling van de kentekenplaten en vuurwapenbezit. Beide verdachten werden vervolgens in een cel ingesloten. Het wapen, gereedschap en de bivakmuts werden in beslag genomen. Beide verdachten worden gehoord over hun betrokkenheid. De politie maakt proces-verbaal op.