Gemeente Laarbeek


Regionale bezwaarschriftencommissie Werkplein

LAARBEEK - De samenwerkende gemeenten Laarbeek, Helmond, Geldrop-Mierlo en Deurne zijn tot een Regionale Bezwaarschriftencommissie Werkplein gekomen. Deze commissie gaat vanaf 1 juli 2011 adviseren over de bezwaren van alle besluiten, die worden genomen op het Werkplein Regio Helmond.

De deelnemende gemeenten zijn aangesloten bij het Werkplein Regio Helmond. Dit betekent dat de uitvoering van de Wet werk en bijstand is uitbesteed aan de gemeente Helmond. Alle contacten met cliënten, betalingen en heronderzoeken worden geregeld vanuit het Werkplein. De regionale commissie bestaat uit een voorzitter en twee commissieleden en zal waarschijnlijk wekelijks zitting hebben. De commissie brengt een advies uit aan de betreffende gemeente en het college van burgemeester en wethouders van deze gemeente neemt uiteindelijk de beslissing op het bezwaar.

Voordelen van een regionale bezwaarschriftencommissie
- Eenduidige behandeling in bezwaar van alle cliënten.
- Cliënten kunnen voor het gehele proces van A tot Z terecht op het Werkplein.

- Bedrijfsvoering van het team op het Werkplein wordt vereenvoudigd.
- Besparing van tijd en formatie voor de deelnemende regiogemeenten.
- Kortere lijnen, waardoor de termijnen beter kunnen worden bewaakt.
- Wekelijks zitting betekent snellere afhandeling van het bezwaar.

Commissies Bezwaarschriften gemeenten
Voor bezwaarschriften die geen betrekking hebben op de Wet werk en bijstand en aanverwante sociale wetgeving, blijven de Commissies Bezwaarschriften van de deelnemende gemeenten actief. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bezwaren die betrekking hebben op de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), ruimtelijke ordening, (omgevings)vergunning, handhaving Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en subsidies.