Gemeente Laarbeek


Doe mee aan de Gezondheidsrace!

LAARBEEK - De afgelopen week heeft u een brief van de gemeente Laarbeek in uw brievenbus gevonden met daarin een uitnodiging voor de Gezondheidsrace 2011-2012. In de Gezondheidsrace strijden vier teams van burgers uit de kernen van Laarbeek om de titel fitste kern.

Burgers uit Laarbeek die zich aanmelden worden ingedeeld in het team van hun kern. Wanneer u besluit deel te nemen aan de gezondheidsrace wordt u individueel en kosteloos begeleid om aan uw fitheid te werken. Bij aanvang van de Gezondheidsrace wordt uw fitheid gemeten en wordt er een streefplan opgesteld. Een poule van deskundigen per kern (zoals een sportdeskundige, fysiotherapeut en een diëtist) ondersteunt u om dit streefdoel te bereiken. Ook krijgt u tussentijds gezonde workshops en lezingen aangeboden.

Daarnaast zullen de teams onder leiding van een captain inwoners uit de eigen kern via allerlei activiteiten stimuleren om hun gezondheid te verbeteren. Omdat gezondheid voor iedereen wat anders betekent, is er binnen de Gezondheidsrace van alles mogelijk. Elk team krijgt ter ondersteuning een budget en een boekje met ideeën. Natuurlijk vragen wij ook een Brabants portie creativiteit.

De Gezondheidsrace start op 1 oktober 2011 en loopt tot en met juni 2012. Deze race is voor iedereen toegankelijk: voor mensen met of zonder beperking. Centraal thema is fitheid. Per periode krijgt nog een ander thema extra aandacht zoals gezond & gezellig, eten & drinken en sporten & bewegen.

Als u na het lezen van dit bericht de uitdaging aandurft om deelnemer te worden van de Gezondheidsrace, dan kunt u zich per e-mail aanmelden bij herman.laarhoven@laarbeek.nl. Dit kan tot en met 19 augustus 2011. Na uw aanmelding zult in het gemeentehuis worden uitgenodigd voor een verdere toelichting. Mocht u toch nog twijfelen en meer informatie willen, dan zijn de initiatiefnemers van de Gezondheidsrace graag bereid u daar meer over te vertellen. U kunt hen bereiken op telefoonnummer 0492 381 673 (Jan Dekkers) of 0499 422 832 (Henrie Bouwmans).