Openbaar Ministerie

OM eist vijf maanden gevangenis en 80 uur werkstraf voor diefstal blackberry in tram

8 juli 2011

De officier van justitie heeft gisteren gevangenis- en werkstraffen geëist tegen een 18-jarige man uit Nootdorp en een 19-jarige man uit Rijswijk, die eerder dit jaar een meisje zouden hebben beroofd. Beiden hoorde een gevangenisstraf van vijf maanden en een werkstraf van 80 uur tegen zich eisen.

De mannen worden ervan verdacht op 14 februari 2011 in een tram in Den Haag een meisje te hebben beroofd van haar Blackberry. Volgens de officier van justitie stapten zij die avond rond 23.00 uur gelijktijdig met het meisje in de tram. Daarna heeft één van de verdachten aan de oordopjes van de telefoon getrokken en de telefoon uit haar handen getrokken. De derde verdachte opende de deur van de tram waarna de drie wegrenden. De volgende dag hebben de verdachten die vandaag terecht stonden, de mobiele telefoon verkocht bij een winkel in Den Haag.

De politie heeft na aangifte van het voorval de camerabeelden uit de desbetreffende tram bekeken. Mede aan de hand van deze beelden konden twee van de drie verdachten enige tijd later worden aangehouden. De identiteit van de derde verdachte is vooralsnog niet bekend geworden bij de politie.

De rechter doet over 14 dagen uitspraak