Gemeente Roermond

Bijeenkomst toekomstig welzijnsbeleid

5 Juli jongstleden vond in zalencentrum De Velderie een eerste bijeenkomst plaats in de aanloop naar het toekomstig welzijnsbeleid van de gemeente Roermond. Ongeveer 100 partners, zowel vrijwilligersorganisaties als professionals gingen met elkaar in discussie over de toekomst van het welzijnsbeleid in de gemeente Roermond.

Toekomstig welzijnsbeleid

De aftrap voor de middag werd verzorgd door wethouder Wim Kemp. Hij bracht de aanleiding voor het toekomstig welzijnsbeleid voor het voetlicht. Daarna gaf Albert Dahmen, hoofd afdeling Welzijn, een toelichting op de kernelementen voor dit beleid zoals meedoen, eigen verantwoordelijkheid, het bieden van een springplank, vangnetfunctie, regierol en de burger centraal. Na deze inleidingen was het de beurt aan de aanwezige partners om aan de slag te gaan in een aantal workshops. Aan de hand van een aantal scherp geformuleerde stellingen discussieerden zij over de inhoud van de kernelementen en over de wijze waarop zij daar een bijdrage aan kunnen leveren.

Workshops & vervolg

De discussies waren levendig en inspirerend. De meeste deelnemers herkenden zich in de missie en visie van het welzijnsbeleid. Echter, de gemeente zou meer moeten kijken naar wat er al voorhanden is en meer gebruik kunnen maken van het organiserende vermogen van de vele vrijwilligersorganisaties in de gemeente. De gemeente kan verbindingen maken tussen partners en deze op duurzame wijze in stand te houden.

Met de verkregen input gaat de gemeente Roermond aan de slag met het uitwerken van concrete doelstellingen voor het welzijnsbeleid van de toekomst. Ook hierbij worden de maatschappelijke partners nauw betrokken.

Alle aanwezigen ontvangen een verslag van de bijeenkomst. Het verslag is tevens vanaf 21 juli beschikbaar op deze website of op te vragen via secretariaatbs@roermond.nl.