Gemeente Aalsmeer

Regenboog Evenement enthousiast ontvangen in Aalsmeer

Eerste Nationaal Regenboog Evenement enthousiast ontvangen in Aalsmeer

Het rondtrekkend zeilspektakel van het Nationaal Regenevenement deed vrijdag 1 juli Aalsmeer en de Westeinder aan. Geïnspireerd op het Friese Skutsjesilen trok een vloot van 15 regenbogen van 29 juni tot 3 juli vijf dagen lang van plas naar plas in het Hollands Utrechts Plassengebied. De boten vertegenwoordigden een gemeente, streek of organisatie in de omgeving

Wedstrijd

Namens Aalsmeer gingen Marc Blees, Joost Houweling en Hilbert van Dijk de strijd aan. Naast deze toppers waren ook andere kampioenen actief zoals drievoudig Nederlands regenboogkampioen Rob de Kraa en olympisch zeiler Mark Neeleman. Het was dus een zeer sterk deelnemersveld met zeilers, die fanatiek de strijd met elkaar aangingen. Het team van Bodegraven-Reeuwijk is uiteindelijk de winnaar geworden. Zij gingen naar huis met de zilveren regenboog.

Team Aalsmeer

Marc, Joost en Hilbert zijn alle drie watersporters in hart en nieren. Ze zijn in de zeilsport opgegroeid en alle drie zijn ze werkzaam met en op het water. Stuurman Marc Blees is directeur van Gaastra Pro Gear BV in Aalsmeer. Vanaf zijn 4e vaart hij op de Westeinder en begon zijn loopbaan bij Jachtwerf Aldert Been aan de Uiterweg. Hij is bestuurslid van Stichting Walevenement Aalsmeer, speciaal opgericht voor het Regenboogevenement. Middenman Joost Houweling heeft een waterportbedrijf genaamd Sailconcept International, ook gevestigd in Aalsmeer. Voordekker Hilbert ondersteunt de scheepsbemanning op technisch vlak in de dagelijkse gang van zaken van reparaties en dokkingen en heeft de coördinatie daarvan over de gehele wereld.

Westeinder

De derde zeildag was de Westeinder het strijdtoneel. De plas liet zich van zijn mooiste kant zien. Zon met mooie wolkenluchten, een strak windje, 15 regenbogen en daartussen het ponton en boten met gasten en tal van sloepen en motorboten. Beter kon de organisatie het zich niet wensen. Van de kant was de wedstrijd goed te zien op de grote schermen op het Surfeiland. Bovendien werd de wedstrijd voorzien van professioneel commentaar, zodat ook bezoekers die niet thuis zijn in de zeilsport de wedstrijden konden volgen. Stichting Walevenement Aalsmeer heeft deze voorzieningen gerealiseerd, mede door sponsorbijdragen, maar ook door de grote inzet van de bestuursleden zelf.

Activiteiten

Voordat de zeilers de strijd mochten aangaan, kon de schooljeugd uit Aalsmeer kennismaken met de watersport. Kinderen van groep 7 kregen zeilles in een optimistje en maakten een rondvaart met speurtocht op het water. Watersportvereniging Aalsmeer, Zeilschool Aalsmeer en Westeinder Rondvaart zorgden voor dit programma. 's Middags werden de zeilers en genodigden voor de lunch ontvangen in het Westeinder Paviljoen. Na de woorden van voorzitter van Stichting Walevenement Aalsmeer Joost Kempers, burgemeester Pieter Litjens, commissaris van de koningin in Noord-Holland Johan Remkes en Hiswa-voorzitter Luit Ezinga, kon de wedstrijd beginnen.

Prijsuitreiking

Na de zeilwedstrijd was het gezelligheid troef in de feesttent. De winnaars van de regionale kleurwedstrijd kregen hun prijs uitgereikt door wethouder Gertjan van der Hoeven. Aalsmeer had veruit de meeste inzendingen voor de wedstrijd. De prijzen werden gewonnen door Maria Keessen (1^e prijs),Annemijn Jongkind(2^e prijs), Egbert Stumpel (3^e prijs) en Inez Kaas (4^e prijs). Zij waren alle vier aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen Vervolgens maakte burgemeester Pieter Litjens de prijswinnaars van de zeilwedstrijden bekend. De prijzen werden uitgereikt door Aad Smit, directievoorzitter van hoofdsponsor Rabobank, Joost Kempers van Kempers Watersport en Jan Uit den Boogaard, voorzitter van het Hollands-Utrechts Plassenberaad. Dagwinnaar en klassementsaanvoerder was het team Bodegraven-Reeuwijk, ook de eindwinnaar van het eerste Nationaal Regenboogevenement. De prijzen zijn beschikbaar gesteld door de sponsors van het evenement BMW, Rabobank Groene Hart Noord.

Watersportdorp Aalsmeer

Wethouder Gertjan van der Hoeven: "Het was fantastisch, goede sfeer en mooi weer. En we hebben kunnen laten zien wat een geweldig watersportdorp Aalsmeer is. Door een van de aanwezige journalisten werden de Westeinder Plassen het best bewaarde geheim van Aalsmeer genoemd. En dit geheim willen we graag met iedereen delen.

Wat bijzonder is dat de activiteiten door het bedrijfsleven en de verenigingen uit Aalsmeer zijn georganiseerd. Zonder bijvoorbeeld de knowhow van Stichting Westeinder Zeilwedstrijden en Watersport Vereniging Aalsmeer waren we überhaupt niet in staat geweest een wedstrijd te organiseren. Zij waren verantwoordelijk voor het parcours en de wedstrijdleiding. Hulde! Ook hulde aan de Zeilschool Aalsmeer en alle ondernemers verenigd in de Stichting Walevenement Aalsmeer zonder hen was een dergelijke evenement niet mogelijk geweest"