Politie Drenthe

Vrijdag 8 juli 2011

Provincie Drenthe, 08-07-2011

Snelheidscontrole

SCHOONLOO Op de N376 ter hoogte van Schoonloo hield de politie donderdag een snelheidscontrole. Van de 803 gecontroleerde voertuigen reden er 59 sneller dan de toegestane 80 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was 122 km per uur.

Eenzijdig ongeval

ASSEN Op de A-28 ter hoogte van Assen belandde donderdagmiddag een 26-jarige inwoner van t Zandt met zijn auto in de sloot. Volgens getuigen reed de auto plotseling de linkerberm in en schoot daarna naar de rechterberm om daar in de sloot tot stilstand te komen. De bestuurder raakte licht gewond en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. Volgens de bestuurder is hij waarschijnlijk in slaap gevallen waardoor hij met de auto naast de rijbaan is gekomen.

Doorgereden na aanrijding

NIEUW AMSTERDAM Op een camping in Zandpol hield de politie donderdagmiddag een 27-jarige man uit Nieuw Amsterdam aan. De man had kort daarvoor met zijn auto op een parkeerterrein aan de Vaart ZZ in zijn woonplaats een geparkeerde auto aangereden. Na de aanrijding reed de man door. Een getuige noteerde het kenteken van zijn auto en waarschuwde de eigenaar van de aangereden auto. Deze belde de politie en deed aangifte. De politie stelde een onderzoek in en kon de verdachte aanhouden op de camping. De man had gedronken (635 ugl). Zijn rijbewijs is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Auto gestolen

COEVORDEN In de nacht van woensdag op donderdag is vanaf het terrein bij een autobedrijf aan de Monierweg in Coevorden een groene Daihatsu Charade gestolen. Twee andere autos werden beschadigd, waarschijnlijk heeft men getracht ook deze te stelen.

Alcohol in het verkeer

COEVORDEN Op de Spoorsingel in Coevorden hield de politie donderdagmiddag een 42-jarige automobilist uit die plaats aan. Tijdens een politiecontrole bleek dat de man gedronken had (300 ugl) Met een rijverbod van twee uur en een proces-verbaal voor het rijden onder invloed is de man later weer in vrijheid gesteld.

BARGER COMPASCUUM Op de Postweg in Barger Compascuum trok een 44-jarige automobilist uit die plaats in de nacht van donderdag op vrijdag door de hoge snelheid waarmee hij reed de aandacht van een politiepatrouille. Een controle volgde waarbij bleek dat de man gedronken had (475 ugl). Hij kreeg een rijverbod van vier uur en een proces-verbaal voor het rijden onder invloed.

Brander beboet

RODEN De politie bekeurde donderdagavond een 30-jarige inwoner van Roden die op een stuk grond in het Mensingherbos in Roden rommel aan het verbranden was. Omwonenden hadden i.v.m. de rookontwikkeling de brandweer gebeld die voor alle zekerheid met twee voertuigen was uitgerukt.

Agressieve winkeldieven

EMMEN Medewerkers van een winkel aan de Nijbracht in Emmen betrapten donderdagmiddag twee mannen die de winkel verlieten met in hun kleding ruim 80 zakjes tuinzaden. Toen de mannen buiten de winkel werden aangesproken ontstond er een worsteling met medewerkers van de winkel. Een van hen werd daarbij geslagen. Deze vrouw deed aangifte van mishandeling. Het lukte de winkelmedewerkers met vereende krachten één van de mannen vast te houden. De tweede ging er te voet vandoor maar had de pech dat een motorsurveillant van de politie snel ter plaatse was. Deze zette te voet de achtervolging in en hield de tweede verdachte aan. Beide verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. Het betreft twee mannen van 35 en 40 jaar afkomstig uit Almere en Ter Apel.

Aangehouden na bedreiging

EMMEN De politie hield donderdagmiddag een 66-jarige bewoner van de Laan van de Bork aan op verdenking van bedreiging. De man had onenigheid gekregen met zijn buren en een buurvrouw met de dood bedreigd. De vrouw deed aangifte. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Politie waarschuwt voor insluipers

MEPPEL Al geruime tijd worden er in Meppel insluipingen in woningen gepleegd. De insluipingen vinden bijna allemaal op dezelfde manier plaats. Via een niet afgesloten deur aan de achterzijde dringt men overdag of s avonds ongemerkt de woning binnen. Vaak terwijl de bewoners thuis zijn of net even weg zijn. De buit bestaat meestal uit geld, sieraden, cameras of telefoons.

De meeste insluipingen vinden plaats in de wijken Koedijkslanden, Centrum en Oosterboer. In enkele gevallen is een dader overlopen. Men gedraagt zich dan correct en vertelt dan één of ander smoesje. Uit de signalementen die de politie tot nu toe heeft gekregen is op te maken dat het steeds mannen/jongens zijn de leeftijd van 14 tot 25 jaar.

Begin dit jaar waarschuwde de politie ook al voor deze insluipingen. Er zijn een aantal verdachten aangehouden. Die zijn weer in vrijheid gesteld en moeten zich binnenkort voor de rechtbank verantwoorden. De insluipingen gaan echter door. Hieruit trekt de politie de conclusie dat deze verdachten zich door hun aanhouding niet hebben laten stoppen en/of dat er meer daders actief zijn.

De politie adviseert alert te zijn op onbekende personen in de buurt of bij de eigen woning of die van de buren. Het noteren van signalementen van vreemde en verdachte personen kan de politie helpen daders aan te houden. Maak anders een foto als dat kan. Bel direct 112 als een insluiper op heterdaad wordt betrapt. Andere meldingen kunnen via 0900-8844 worden doorgegeven. Wil men anoniem blijven dan kan men bellen met 0800-7000