Rijksoverheid

Marechaussee begeleidt vakantiedrukte Schiphol

Nieuwsbericht | 08-07-2011

De maand juli staat bekend als de drukste periode op Schiphol. De Koninklijke Marechaussee heeft zich goed voorbereid op de reizigersstroom en adviseert vakantiegangers hetzelfde te doen. Een marechaussee overhandigt het paspoort na controle. Foto: ministerie van Defensie

"Om de vakantie vanaf Schiphol onbezorgd te beginnen, heb ik 3 tips voor reizigers", vertelt commandant grensbewaking, luitenant-kolonel Egon Hoppe. "Denk aan je paspoort en reisdocumenten, laat bagage niet onbeheerd achter en kom op tijd."

Om de reizigers het verblijf op de luchthaven in de vakantieperiode zo aangenaam mogelijk te maken, organiseren onder meer de luchthaven Schiphol, de Douane en de marechaussee diverse activiteiten. Een daarvan was de muzikale aftrap van het vakantieseizoen op 1 juli door het Trompetterkorps van de Koninklijke Marechaussee.

Nooddocumenten

De nationale luchthaven verwerkt op een normale dag zo'n 100.000 personen. In juli kan dat oplopen tot 170.000. Naast de grenscontrole en het waken over de veiligheid van deze mensen is de marechaussee op Schiphol ook verantwoordelijk voor de afgifte van nooddocumenten.