Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.15 uur

Utrecht, 08-07-2011

Man aangehouden
UTRECHT In Park Hoge Weide is donderdag met geweld een 42-jarige man uit Vianen aangehouden.

Donderdagavond om 22.20 uur kreeg de politie een melding dat een man personen op de Venkelhof bedreigd had. Toen de agenten aan kwamen rijden, ging de man er op een scooter vandoor richting Park Hoge Weide. De agenten zetten de achtervolging in. De verdachte liet zijn scooter vallen en kwam agressief op de agenten af. Een agent gebruikte pepperspray om de man onder controle te krijgen. Ook daarna bleef hij zich verzetten. Tegen de man is daarom geweld gebruikt. Hij is aangehouden en ingesloten.

Beroving mislukt dankzij getuige
UTRECHT Op de Willem van Noortstraat hebben twee verdachten geprobeerd om een 26-jarige vrouw te beroven.

De politie ontving om 23.45 uur de melding dat twee jongemannen bij een pinautomaat aan de Willem van Noortstraat geprobeerd hadden een vrouw te beroven. De vrouw stond te pinnen en werd vastgepakt door een onbekende jongen of man. De vrouw draaide zich om en zag nog een andere man, met gezichtsbedekking, die probeerde haar geld te pakken.

Een passant zag dit gebeuren en liep schreeuwend op de mannen af. De mannen zetten het daardoor op een lopen richting de Van Musschenbroekstraat.

De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844 of anoniem (0800-7000).

Man beroofd
UTRECHT Op de Nolenslaan is een man door twee andere mannen met een mes bedreigd. Hij moest geld afstaan.

Vrijdagmorgen 8 juli omstreeks 05.00 uur werd de man bedreigd. Signalementen:
Verdachte 1: man met normaal postuur, ongeveer 20 jaar oud, 1.80 meter lang, droeg een blauwe spijkerbroek, zwarte jas, groene capuchon. Verdachte 2: man met normaal postuur, ongeveer 20 jaar, 1.70 meter lang, droeg zwarte trainingsbroek van het merk Donnay en was verder donker gekleed.

De politie onderzoekt de beroving. Getuigen wordt verzocht te bellen met de politie via 0900-8844.

Aanhoudingen bij burenruzie
VLEUTEN Een burenruzie aan de Bokkeduinenhof is donderdag 7 juli uitgelopen op vier aanhoudingen.

De politie kreeg rond 20.00 uur de melding dat er een vechtpartij tussen buurtbewoners op de Bokkeduinenhof gaande was. Agenten kwamen ter plaatse en zagen dat er zon twintig personen op straat stonden. De agenten probeerden de partijen te scheiden en hebben de verhalen aangehoord. De aanleiding zou een verkeersconflict zijn, in combinatie met spanningen uit het verleden.

De politie hield vier personen aan, twee mannen en twee vrouwen, voor mishandeling en bedreiging met een mes.

Schennispleger aangehouden
UTRECHT - Donderdag 7 juli is een verdachte van schennispleging aangehouden.

Bij een voetbalkooi aan de Daalsetunnel liet een 38-jarige man uit Bodegraven zijn geslachtsdeel aan een vrouw zien. Zij was daar niet van gediend en schakelde de politie in. Agenten hielden de man even later aan. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.