Gemeente Reimerswaal


'Broem' rijvaardigheidstraning



De `Broem' rijvaardigheidstraining bestaat uit een theoretisch gedeelte en een rijvaardigheidstest speciaal voor 55-plussers. De gemeente heeft samen met Veilig Verkeer Nederland, de seniorenraad, het dorpshuis Kruiningen, Sport Zeeland, ROVZ en de Visio en Audiobus deze rijvaardigheidstrainig georganiseerd.

In de afgelopen decennia is het verkeersbeeld behoorlijk veranderd. Het verkeer is steeds drukker geworden en mensen krijgen als het gevolg van ouder worden ook te maken met lichamelijke beperkingen. Veel mensen hebben al jaren geleden hun rijbewijs gehaald en dan zijn er in de loop van de jaren natuurlijk foutjes of gewoontes in de rijstijl geslopen die aandacht behoeven.

Op 30 juni nam een groot aantal 55-plussers deel aan een theorietest, een ogen- en orentest, meer bewegen voor ouderen en een reactiesnelheidstest. Verder vonden op 4, 5, en 6 juli de rijvaardigheidstesten plaats. Deelnemers legden deze test af in hun eigen auto met een ervaren instructeur aan boord. Elke deelnemer die de test met goed gevolg afsloot, kreeg na afloop een certificaat overhandigd.

De heer en mevrouw De Putter uit Krabbendijke, 2 van de 45 deelnemers, ontvingen hun certificaat uit handen van wethouder Knuit.