Provincie Overijssel

Jongerenraad presenteert adviezen `Natuur Verdient Beter'

8 juli 2011

De Jongerenraad van Overijssel presenteerde 4 juli de handreiking `Natuur Verdient Beter' plus een verslag van de werkbijeenkomst en de adviezen die daaruit voortvloeiden aan gedeputeerde Hester Maij.

Nieuwe strategieën natuurrealisatie

De Jongerenraad van Overijssel en de eenheid Landbouw, Natuur en Landschap van de provincie Overijssel organiseerden in het voorjaar de werkbijeenkomst `Natuur Verdient Beter'. De bijeenkomst stond in het teken van het werken aan nieuwe strategieën en methoden voor natuurrealisatie, met vertegenwoordigers van jong Overijssel en van overheid, landbouw, recreatie/toerisme en natuurorganisaties.

Adviezen

De vertegenwoordigers beschreven het probleem waar ze tegenaan liepen en de jongeren gaven onder coördinatie van adviseurs van de eenheid Landbouw, Natuur en Landschap verschillende adviezen.

Jongerenraadvoorzitter Lieke Poirot (links) en Roy Spijkerboer presenteerden het advies aan gedeputeerde Hester Maij

De adviezen zijn opgedeeld in verschillende thema's:
* Economie en natuur: hoe economie en ecologie te verbinden?
* Recreatie/toerisme en natuur: hoe inkomsten te vinden voor natuurbeheer?

* Jongeren en natuur: hoe draagvlak te creëren voor natuur bij jongeren?

* Beheer Weerribben-Wieden: hoe het beheer van de Weerribben-Wieden veilig te stellen na 2012?

Samenwerking

De Jongerenraad werkt inmiddels samen met onder andere het bestuur van Landschap Overijssel, Staatsbosbeheer regio Oost, Natuur en Milieu Overijssel, Natuurmonumenten regio Overijssel, IJssellandschap en Eelerwoude - om de adviezen uit te werken.

Vragen?

Heeft u naar aanleiding van de handreiking vragen of wilt u een exemplaar ontvangen dan kunt u terecht bij de werkgroep van de Jongerenraad, via de projectleiding of Roy Spijkerboer (RoySpijkerboer@gmail.com). Voor informatie over projecten en programma's van de Jongerenraad kunt u terecht op de website www.jongerenraadoverijssel.nl en Twitteraccount @JROverijssel.