Gemeente Tytsjerksteradiel


Tytsjerksteradiel presenteert 'Natuerlik Tytsjerksteradiel'

Op vrijdag 8 juli presenteert wethouder Houkje Rijpstra `Natuerlik Tytsjerksteradiel', de publieksversie van het Ecologisch Ontwikkelingsplan van de gemeente Tytsjerksteradiel. Dit plan dient als basis voor behoud en versterking van de natuur en karakteristieke landschapswaarden in de gemeente.

Een wandeling door de mooiste gebieden van de gemeente is de ondertitel voor de publieksversie van het Ecologisch Ontwikkelingsplan van de gemeente Tytsjerksteradiel. Dit plan is eind 2009 door de gemeenteraad vastgesteld en nu in publieksversie uitgebracht.

Er is veel natuur in Tytsjerksteradiel en deze uitgave laat op een speelse manier zien waar wat te beleven is. Het behoud van die natuurwaarden is niet vanzelfsprekend. Ruimtelijke ontwikkelingen en veranderingen in het gebruik van het landschap staan niet stil. Het samenspel tussen wonen, werken en recreëren en de natuurwaarden vraagt om een goede balans. Het Ecologisch Ontwikkelingsplan is het antwoord op deze beleidsvraag.

U kunt het boekje voor EUR 2,50 kopen bij o.a. de boekhandels in Burgum, op het gemeentehuis bij de balie Bouwen en Wenjen, bij Toeristenbureau Earnewâld en bij verschillende campings in de gemeente. Een digitale versie kunt u binnenkort downloaden via deze site.

groen-foon Wilt u ons bellen:
14 0511 (geen netnummer)
Maandag tot en
met donderdag 08.30 - 17.00
Vrijdag 08.30 - 16.30

groen-mail Wilt u ons schrijven of mailen:
Postbus 3, 9250 AA Burgum
gemeente@t-diel.nl