Gemeente Almelo

Almelo heeft Regionale Grondbank

8 juli 2011 - Overheden, bedrijven en particulieren uit heel Twente kunnen voortaan met hun overtollig zand terecht bij de Regionale Grondbank aan de Bleskolksingel 7.

Trekker kiept lading grond op Regionale Grondbank

Wethouder Johan Andela opende de Regionale Grondbank donderdag gezeten in de tractor met kieper een een grote lading grond.

Op de Regionale Grondbank wordt overtollige grond gekeurd en beheerd. Zo worden alle grondstromen nauwkeurig in beeld gebracht en vraag en aanbod op elkaar afgestemd. De Regionale Grondbank past bij het streven naar meer samenwerking en efficiënter werken. Bovendien levert het een bijdrage aan duurzaam bodembeheer.

Deskundigheid

"Grondstromen aan elkaar te knopen, vraag en aanbod op elkaar af stemmen, werk van werk maken, grond her gebruiken in plaats van weg te doen, is niet alleen goed voor het milieu, maar het levert ook economische impulsen op", zei Andela tegen de aanwezigen: "Expertise op het gebied van schone grond, hergebruik van grond en van bodemverontreiniging is tegenwoordig van groot strategisch belang. Niet alleen voor de overheid, maar voor alle partijen die te maken hebben met grond. En die te maken hebben met economische-, en milieubelangen maar ook met complexe regelgeving. Dan is het een uitkomst om een beroep te kunnen doen op de deskundigheid van onze mensen hier, op de Regionale Grondbank."

De Regionale Grondbank is aan de Bleskolksingel 7 in Almelo, telefoon (0546) 866 782.