Saxion
BR>

vr 08 juli 2011

Topsporters behalen diploma Randstad Topsport Academie

Uit de handen van oud-schaatser Erben Wennemars ontvingen op 7 juli vier (oud-)topsporters en studenten Commercile Economie hun diploma van de Randstad Topsport Academie (RTA) in Deventer.

Michel Kerkdijk (ex-atletiek), Waleria Galouza (handbal Duitse bundesliga), Ferdi ter Avest (hoofdklasse voetbal ) en Sanne Brandsma (volleybal A-leagua) werden tijdens de diploma-uitreiking in het zonnetje gezet.

Randstad Topsport Academie
Behalve deze vier afgestudeerde sporters studeren nog 46 topsporters aan de RTA bij Saxion in Deventer. Randstad heeft als Partner in Sport van NOC*NSF, in samenwerking met Saxion en de Hogeschool Rotterdam, de Randstad Topsport Academie ontwikkeld. Hier krijgen (oud-) topsporters de mogelijkheid om een opleiding Commerciële Economie te volgen na(ast) hun sportcarrière. De sport staat bij deze opleiding voorop.

Project 'Goud op de werkvloer'
Topvolleybalster Sanne Brandsma heeft haar afstudeeropdracht uitgevoerd bij fietsfabrikant Sparta, waar het mogelijk was de opleiding en haar topsport te blijven combineren. Het project `Goud op de werkvloer' heeft de afstudeeropdracht mogelijk gemaakt. Dit is een initiatief van NOC*NSF, Stichting Sport & Zaken en Randstad. Het biedt topsporters de mogelijkheid om tijdens hun actieve sportcarrière relevante werkervaring op te doen bij 'topsportvriendelijke' werkgevers. Ook oud-topsporters komen hiervoor in aanmerking.

Topsportregeling bij Saxion
Saxion draagt topsport een warm hart toe. Naast de RTA kent Saxion een Topsportregeling. Hierdoor is een optimale combinatie van studie en sport mogelijk. In overleg met de opleiding wordt voor de topsporter een afgestemd studieplan opgesteld. Als een topsportstudent door zijn of haar trainings- en sportactiviteiten studievertraging oploopt, kan financiële ondersteuning worden aangevraagd.

Meer over de Randstad Topsport Academie >>
Meer over de opleiding Commerciële Economie >>

Foto betrokkenen