Gemeente Súdwest Fryslân


Klaar voor een Super Simmer?

Vakantiepas Super Simmer
Zijn jullie klaar voor een Super Simmer? Met de vakantiepas 2011 moet dat zeker lukken. Er zijn weer een heleboel leuke dingen te doen. De vakantiepas komt nu voor de derde keer uit. Timpaan Welzijn heeft samen met de Gemeente Súdwest-Fryslân weer een waardevolle vakantiepas gemaakt.

Een ideeënboekje
De vakantiepas is een boekje voor kinderen van de basisscholen in de aandachtswijken van Sneek. En voor kinderen in de hele gemeente Súdwest Fryslân, die om financiële redenen niet of nauwelijks op vakantie kunnen. Deze kinderen krijgen de pas op school uitgereikt of thuisgestuurd in de week voor de zomervakantie. Het is een boekje boordevol ideeën voor zomeractiviteiten. Als vakantiepasser kun je gratis of met korting deelnemen. Bij het boekje zit een pasje op naam en nummer, dat speciaal voor die persoon is gemaakt. Je hebt om deel te nemen aan de vakantiepasactiviteiten dit speciale pasje nodig. Het is dus voldoende dat je je persoonlijke pas laat zien; bonnetjes inleveren is niet meer nodig. De vakantiepas is geldig van 23 juli t/m 4 september 2011.

Wat kun je deze zomer allemaal doen?
Actief zijn in je eigen buurt in Sneek en Bolsward moet zeker lukken bij de sport en spelactiviteiten georganiseerd door de combinatiefunctionarissen en jongerenwerk. In Sneek kun je meedoen met o.a. slingerbal, basketbaltoernooi, flagfootball of volleybal. In Bolsward kun je voetballen, skaten meedoen met een culturele sportspelmidddag of een GPS survivaltocht.
o Het centrum voor de kunsten en ritmyk organiseert een workshopdag "So you think you can dance" met rappen, dansen en BMX workshops. o Regen of zonneschijn, ga er een dagje op uit. Urenlang speelplezier bij Paal 43 in Terherne of Sybrandys speelpark in Oudemirdum. o Doe mee met het paardenfestijn of ga lekker zwemmen bij het Rak in Sneek, de Stiennen Flier in Joure of bij waterpark Mounewetter in Witmarsum.
o Je kunt deze zomer weer schilderen bij het kinderatelier van Tineke Betten of meedoen met een viltworkshop van WiWoBo cursuscentrum. o In de laatste week van de zomervakantie is er weer een geweldig verteltheater in de bibliotheek en organiseren we samen met hengelsportvereniging de Baars een viswedstrijd bij de Zwette!! o Wil je weten hoe kaas wordt gemaakt, ga dan naar het zuivelmuseum it Tsiispakhus of de kaasboerderij de Nylander in Workum.

Er zijn dit jaar ook leuke prijzen te winnen, Super de Boer heeft speciaal voor de vakantiepassers een speurtocht uitgezet in de winkel, waarbij je geweldige prijzen kunt winnen.

Vul aan het eind van de vakantie het evaluatieformulier in zodat wij voor volgend jaar weer een boekje boordevol zomeractiviteiten kunnen samenstellen. Met het invullen van het evaluatieformulier maak je kans op gratis bioscoopkaartjes voor je hele klas!

We hopen dat iedereen na deze simmer zal zeggen: Deze simmer was pas echt super!