Woningcorporatie Ymere

Feestelijke opening Confuciusveld in Amsterdam Nieuw-West

8-7-2011

Tijdelijke invulling braakliggend terrein als tijdelijke ontmoetingsplek voor de buurt.

Vrijdag 8 juli om 16.30 uur openen stadsdeelwethouder stedelijke vernieuwing Paulus de Wilt en regiodirecteur Jan Voskamp van Ymere het Confuciusveld in de Confuciusbuurt in Amsterdam Nieuw-West. Het Confuciusveld is een tijdelijke ontmoetingsplek voor de buurt waar activiteiten voor en door bewoners plaatsvinden.

Vernieuwing Confuciusbuurt
De vernieuwing van de Confuciusbuurt in Amsterdam Nieuw-West is al enige jaren aan de gang maar heeft nu vanwege de huidige economische crisis te maken met vertraging.

Het terrein tussen de Socratesstraat, Leibnizstraat, Descartesstraat en de Herderhof ligt al enige tijd braak omdat de nieuwbouw op deze locatie later start dan gepland. Tot die tijd wordt het terrein ingericht als tijdelijke ontmoetingsplaats voor de buurt.

Moestuinen, kijktuin en speelterrein
De invulling van het braakliggend terrein is samen met bewoners en ondernemers uit de buurt bedacht. Er zijn 25 moestuinbakken geplaatst waar bewoners kunnen tuinieren. Ook is er een kijktuin voor de bewoners van het tegenover gelegen Gerhardhuis.

Het Confuciusveld heeft verder een groot speelterrein waar bewoners sport- en spelactiviteiten kunnen organiseren. Samen met kinderen uit de buurt heeft FOAM "helden" uit de buurt gefotografeerd.

Deze helden worden tentoongesteld op de bouwhekken rond het Confuciusveld. In het najaar vindt er maandelijks een evenement op het Confuciusveld plaats.

Investeren in leefbaarheid
Buurt 5, de wijk waar het Confuciusveld in ligt, is één van de dertien aandachtswijken van Ymere. Ymere investeert in deze buurten in projecten die de leefbaarheid en sociaal-economische ontwikkeling van de wijk bevorderen. Ook stimuleert Ymere ontmoetingen tussen bewoners en talentontwikkeling.

De projecten worden samen met bewoners en locale ondernemers opgezet. De invulling en programmering van het Confuciusveld is hier een goed voorbeeld van.