Gemeente Harenkarspel


Tijdelijke afsluiting Warmenhuizerweg ietsje later

Twee wegen tegelijkertijd afsluiten, dat gaat leiden tot verkeersproblemen. Omdat de N9 en de brug naar Schoorldam tot 9 juli zijn afgesloten, heeft gemeente Harenkarspel het werk aan de Warmenhuizerweg uitgesteld. Oorspronkelijk zou de Warmenhuizerweg afgesloten zijn tussen 4 en 22 juli. Dat gaat nu gebeuren tussen 11 en 29 juli.

Er kwamen klachten binnen bij de gemeente over de geplande wegafsluitingen. De gemeente kan niets doen aan de afsluiting van de N9 en de brug, dat doet Rijkswaterstaat. Wel kan de gemeente de eigen Warmenhuizerweg nog even open houden. Dus dat gaan we doen. De inwoners van Warmenhuizen kunnen nu de eerste week van juli hun eigen dorp niet binnenkomen vanaf de N9, omdat de brug is afgesloten. Als die weg weer open is (10 juli), gaat de Warmenhuizerweg dicht. Dan kunnen de inwoners hun dorp niet direct in vanaf de N245. Op 29 juli is alle overlast voorbij.

De Warmenhuizerweg is dus tussen 11 en 29 juli afgesloten voor het gemotoriseerd verkeer. In die periode verricht aannemer KWS Infra bv werkzaamheden op de Warmenhuizerweg. Over de gehele lengte van de rotonde bij de Debbemeerweg tot aan de gemeentegrens met Langedijk wordt de bestaande constructie volledig vernieuwd. Gemeente Langedijk gaat tegelijk haar deel van de Warmenhuizerweg aanpakken, tussen gemeentegrens en provinciale weg.

Het gemotoriseerde verkeer wordt omgeleid over de provinciale wegen N245 en N504 en de Kanaaldijk, Kanaalweg en Debbemeerweg en via de N9, Kanaalweg en Debbemeerweg.Fietsverkeer over het fietspad blijft mogelijk. Met de aannemer is afgesproken dat in noodgevallen alle medewerking aan een doorgang zal worden verleend aan hulpdiensten.

Gemeente Harenkarspel
Gemeentehuis :
Oostwal 2,
1747 EZ Tuitjenhorn
Postbus 10,
1749 ZG Warmenhuizen
Telefoon 0226-396600