Politie Hollands Midden

Leiden - Leidenaar rijdt met 110 km/uur door 30 kilometerzonegebied

Leiden, 08-07-2011 o Een 45-jarige Leidenaar is donderdag 7 juli om 21.30 uur aangehouden wegens gevaarlijk rijgedrag en het overschrijden van de maximumsnelheid met meer dan 50 km/uur binnen de bebouwde kom.

Agenten reden over de Haagweg en moesten bij de kruising met de Witte Singel stoppen om het tegemoetkomende verkeer, waaronder de Leidenaar, voorrang te verlenen. De Leidenaar nam met hoge snelheid en piepende banden de bocht naar rechts om de Maliebaan op te rijden. Hierop zijn de agenten de bestuurder gevolgd en zagen hem zijn snelheid verhogen. De verkeersdrempels op de Maliebaan nam hij met dezelfde snelheid waardoor de wielen loskwamen van de weg. De snelheid werd verhoogd naar 110 km/uur. De bestuurder reed de Groenhovenstraat in en verleende geen voorrang aan een andere automobilist die hard moest remmen om een aanrijding te voorkomen. De bestuurder bleef hard rijden op de Witte Singel richting de Herenstraat.

Om andere weggebruikers, zoals fietsers, te waarschuwen voor de situatie gebruikten de agenten de optischesignalen van de auto. Op de kruising Herenstraat met de Witte Singel stopte de auto ineens. Na een stopteken parkeerde de bestuurder op de Doezastraat waar hij werd aangehouden.

De politie maakt proces verbaal op tegen de bestuurder en heeft zijn ingevorderd.