Hogeschool Windesheim Flevoland gratis naar de film

Met filmbon van Windesheim Flevoland gratis naar de film

Hogeschool trakteert geslaagde scholieren op film in nieuwe bibliotheek

Persbericht Windesheim Flevoland, 7 juli 2011

Slagen voor je eindexamen is een mijlpaal in je leven. Windesheim Flevoland feliciteert daarom alle geslaagde eindexamenscholieren in Almere en biedt hen een gratis filmmiddag of -avond aan in de filmzaal van de nieuwe bibliotheek. Tijdens de diploma-uitreiking op de mbo- en vo-scholen wordt de filmbon uitgereikt. Deze biedt gratis toegang tot de film Inception én vestigt de aandacht van de scholieren op de mogelijkheid om in de eigen stad een hbo-opleiding te volgen.

De actie is volgens Windesheim Flevoland een mooie voortzetting van de prettige samenwerking tussen de hogeschool en de scholen voor voortgezet en beroepsonderwijs in Almere. Het is immers een pluspunt dat scholieren die in Almere hun schoolopleiding voltooien nu in hun eigen stad kunnen kiezen uit een steeds ruimer aanbod van hbo-opleidingen.

Relatie met de nieuwe bibliotheek
De vertoning van de film in de nieuwe bibliotheek zal voor veel scholieren een prettige kennismaking zijn met de instelling waar de hogeschool afspraken mee maakt om de mediatheekfunctie van de hogeschool te zijn. Naast een geweldig informatiecentrum is de bibliotheek vanwege de fysieke nabijheid voor studenten een ideale plek om er rustig te kunnen studeren.

Windesheim Flevoland helpt met kiezen
Aankomende studenten die zich nog oriënteren op een opleiding, kunnen zich voor of na de film laten informeren over de zestien hbo-opleidingen van Windesheim Flevoland. Brochures en flyers liggen klaar in de bar van de nieuwe bibliotheek. Voor persoonlijke hulp bij het kiezen, kunnen aankomende studenten op zaterdag 16 juli om 10.00 uur de workshop in de nieuwe bibliotheek bezoeken.

Spannende actiefilm
De film Inception die de scholieren van Almere mogen bezoeken is een inventieve en spannende actiefilm die aan het begin van dit jaar vier Oscars binnensleepte, waaronder de Oscar voor Beste Visuele Effecten. Deze film die in een bioscoopzaal pas echt goed tot zijn recht komt, draait in totaal vier maal op 14 en 15 juli.