Watersportverbond - KNWV

Thierry Schmitter stevent af op derde wereldtitel

donderdag 7 juli 2011

Met nog een dag te gaan op het WK IFDS, het wereldkampioenschap zeilen in Paralympische klassen in Weymouth, is Thierry Schmitter bijna zeker van zijn derde wereldtitel op rij in de 2.4mR klasse. Schmitter zijn trainingsmaat en concurrent Andre Rademaker staat tweede.

Het Nederlandse Sonar-team met Udo Hessels, Marcel van de Veen en Mischa Rossen, staat zesde op de ranglijst. Morgen staat nog een wedstrijd op de agenda, maar gezien de voorspelde harde wind is het nog maar de vraag of er nog gevaren gaat worden. Zo niet dan bepaalt de huidige stand de uitslag.

Nederlanders heersen in de 2.4mR-klasse
Schmitter is de hele week al in vorm en gaat met een groot
puntenverschil aan de leiding. Morgen moet de Hagenaar niet slechter dan twaalfde eindigen om de hat-trick te realiseren. Rademaker heeft vandaag ook een gat geslagen met een tweede en een eerste plaats. Daarmee klimt Rademaker naar een tweede positie in de ranglijst.

Foto: Rademaker kruist voorSchmitter op WK IFDS, fotograaf Paul Wyeth.

Schmitter had het de eerste race lastig vanwege een moeilijke start, maar wist toch terug te komen naar een zevende plek. De tweede race kon hij niet voorbij Rademaker komen en finishte als tweede. Het
puntenverschil tussen de twee Nederlandse rivalen is 12 punten.

Thierry Schmitter zei:
"Het was tot dusver een super mooie week met wisselend weer. Het is bemoedigend om te weten dat ik in alle omstandigheden kan winnen. Damien Sequin heeft mij dit jaar in alle World Cups verslagen. Maar nu stelt hij teleur. Zo zie je maar dat je echt gefocused moet zijn op het juist moment. Natuurlijk ben ik blij en het is altijd leuk om te winnen. En het is op Olympisch water, dat is alvast goed voor volgend jaar. Maar we maken nog steeds progressie en dat motiveert om verder te gaan. Het is heel mooi dat Andre op een tweede plaats staat. Je ziet ook dat een trainingspartner steeds sneller wordt en vervolgens mij ook weer sneller maakt. Zo helpen wij elkaar om vooraan te komen en te blijven."

Andre Rademaker zei:
"Elke dag gaat het beter en morgen is er nog een dag. Dit zijn mijn weersomstandigheden. De missie blijft: aanvallen, accelereren, demarreren en consolideren. Dat zijn de toverwoorden van de afgelopen dagen. Ik ben echt trots."

Sonar team teleurgesteld
Het Sonar-team met Udo Hessels, Marcel van de Veen en Mischa Rossen zat vandaag ook niet in de top drie. Zij scoorden een vijftiende en een zevende plaats. Na de wedstrijden was het team teleurgesteld. Ze beseften dat ze met nog maar een wedstrijd te gaan de wereldtitel uit handen moeten geven.

Coach Klaartje Zuiderbaan deed het woord. "Het is een teleurstellende week. De jongens kwamen hier met hoge verwachtingen en de eerste dag ging het ook goed. Er zitten hele goede momenten tussen, maar op de een of andere manier zit er in elke wedstrijd net een moment dat ze het missen. Heel frustrerend, maar we kunnen er nu niks meer aan doen. Ze zitten er wel bij, maar net niet en dan lukt het ook niet. We doen niks anders dan normaal, we zijn op dezelfde manier deze wedstrijden ingegaan. Waar andere wedstrijden alles net onze kant op viel, gaat het nu anders. We kunnen er genoeg uithalen waar we nog wat kunnen winnen voor volgend jaar."

event: http://www.ifdsworlds2011.com/