Watersportverbond - KNWV

Bouwmeester en Broekhuizen in medal race Laser EK

donderdag 7 juli 2011

Tijdens het EK zeilen in Helsinki doen de Nederlandse zeilers in de Laserklasse van zich spreken. Zowel in de Laser radial (vrouwen) als Laser standard (mannen) komen Nederlanders uit in de medalrace. Deze laatste en afsluitende medalrace is alleen voor de beste tien van het klassement en wordt morgen 8 juli gevaren.

Delta Lloyd Kernploeg zeiler Roelof Bouwmeester (foto boven) gaat als achtste geplaatst de medalrace in. Bouwmeester kan geen kampioen meer worden. Dit is wel al de derde keer dit jaar (Hyeres, Delta Lloyd Regatta en EK) dat de Laser zeiler zich voor de medal race plaatst. Zijn trainingspartner en concurrent Rutger van Schaardenburg is geblesseerd en vaart niet mee.

Michelle Broekhuizen (Kampen 18 jaar) gaat als negende de medal race in. De zeilster uit de talentploeg maakt geen kans op de
eindoverwinning. Broekhuizen debuteerde dit voorjaar bij de dames in de Laser radial klasse tijdens de wereldbekerwedstrijden in Hyeres. Vorig jaar won Broekhuizen het ISAF jeugd WK in Istanbul (foto) en het jeugd EK.

Coach Rodie van Mackelenbergh sprak lovende woorden.
âDit is haar eerste jaar bij de senioren en tevens haar eerste medalrace op een groot toernooi bij de senioren. Ze heeft 2 weken geleden net haar Rijbewijs gehaald. Het is heel bijzonder dat een zeiler direct in het eerste jaar bij de senioren dit soort prestaties kan neerzetten. Zeker aangezien we in een pre-olympisch jaar zitten waarin de concurrentie moordend is!â

Website evenement: http://www.openeuropeans2011.com