Gemeente Heeze-Leende


Renoveren van het handbalveld in Sterksel

Op 13 december 2010 heeft de raad besloten om EUR 30.000 beschikbaar te stellen voor het renoveren van het handbalveld in Sterksel uit de post onvoorzien 2011. De raad heeft het college hierbij uitgenodigd om met de handbalvereniging in overleg te treden over het multifunctioneel gebruik van het veld door derden, de mogelijke privatisering en de raad over de uitkomst ervan te informeren.

Naar aanleiding van het raadsbesluit is de afgelopen maanden een aantal keren met de handbalvereniging gesproken. Samen met de vereniging is een programma van eisen opgesteld waaraan het gerenoveerde handbalveld diende te voldoen. Op 24 mei 2011 heeft het college besloten om het werk te gunnen aan de laagste inschrijver, Janssen-de Jong, voor een bedrag van EUR 27.000,-. Hierbij is besloten om EUR 20.000,- van dit bedrag ten laste van nog niet bestede middelen van het IDOP Sterksel te brengen en EUR 7.000,- ten laste van de begrotingspost 4.922.3000 `onvoorziene/incidentele uitgaven'. Deze post staat na dit besluit op EUR 54.611,- negatief.

Daarnaast is met de handbalvereniging gesproken over het privatiseren en het multifunctioneel medegebruik van het veld. De gemeente heeft de handbalvereniging een voorstel gedaan waarmee de vereniging het veld in bruikleen krijgt. Dit voorstel was gebaseerd op de bruikleenovereenkomsten die in 2009 met de buitensportverenigingen gesloten zijn. Daarbij was een artikel toegevoegd waarmee het medegebruik geregeld werd.
De Vlinders hebben op dit voorstel gereageerd. Een groot deel van deze reacties heeft de gemeente kunnen verwerken. De overige punten zijn met de vereniging besproken. Dit gesprek heeft geleid tot een bruikleenovereenkomst waarin beide partijen zich kunnen vinden. In de overeenkomst is opgenomen dat buiten wedstrijd- en trainingsuren het veld kosteloos beschikbaar gesteld dient te worden voor andere sportactiviteiten. Ter afdekking van de risico's die de Vlinders hierbij lopen, is afgesproken dat in geval van medegebruik een overeenkomst gesloten wordt tussen de Vlinders en medegebruiker. Het college heeft op 5 juli ingestemd met de bruikleenovereenkomst, waarna de overeenkomst later die dag door beide partijen ondertekend is. Door deze ondertekening kunnen de werkzaamheden uitgevoerd worden. De uitvoering is gepland op 19 juli 2011.