Landstede

Leerlingen Ichthus College zamelen geld in voor Birmese vluchtelingen in Thailand

De meer dan 300 onderbouwleerlingen van het Ichthus College in Kampen hebben zich woensdag 6 juli ingezet voor de mensen in het vluchtelingenkamp Mea la Camp in Thailand. De sponsoractie bestond uit hardlopen, zwemmen, fietsen en wandelen met bejaarden. Het geld wordt besteed aan de opvang van geadopteerde kinderen en mijnenveldslachtoffers in Mea la Camp.

De sponsoractie bestond uit hardlopen op de atletiekbaan, zwemmen in zwembad de Steur, fietsen op het KWC-terrein en wandelen met bejaarden uit de Vijverhof en Myosotis. Elke leerling heeft sponsors gezocht die hen per rondje, baan of tijd betaalden of een vast bedrag gaven voor hun prestaties. Het geld dat werd verzameld is bestemd voor vluchtelingen in het Mea la Camp.

Dat zijn veelal Karen, een onderdrukt bergvolk uit Birma. Ze worden in Thailand gedoogd, mits ze in de vluchtelingenkampen blijven. Ze hebben geen vluchtelingenstatus, alleen de VN mag er komen van de Thaise autoriteiten. Die brengt tweemaal per maand voedsel (rijst) en bouwmaterialen (bamboe). Er zijn zeven kampen net over de grens in Thailand met elk 50.000 vluchtelingen.

In Mea la Camp onderhoudt de kleine Nederlandse hulporganisatie Stichting Ark Aid nauwe banden met een tweetal pastors. Die hebben daar een aantal scholen opgezet en zorgen voor drinkwatervoorzieningen en kleding. Het door de leerlingen ingezamelde geld gaat naar genoemde pastors die zich inzetten voor opvang van geadopteerde kinderen en mijnenveldslachtoffers.

Ark Aid Foundation
Het geld wordt geoormerkt gestuurd naar Ark Aid Foundation. Deze stichting zorgt dat het geld toekomt aan de twee genoemde pastors. De actie van het Ichthus College vond plaats op initiatief van wiskundedocent Van der Weerd. Hij is in Mea la Camp geweest en gaf de leerlingen met behulp van filmbeelden meer informatie over de situatie aldaar. Al eerder is door enkele acties, waaronder een volleybalnacht, 7000 euro overgemaakt naar de pastors.

Dit is gebruikt voor de aanschaf van bedden en dekens, waterputten, kleding, schoeisel en sanitaire voorzieningen. Ark Aid Foundation is een christelijke stichting die tot doel heeft de allerarmsten te helpen.