Universiteit van Tilburg


Gerry Dietvorst nog niet met pensioen

Initiatiefnemer van het Tilburgse Pensioen-EHBO, prof. dr. Gerry Dietvorst, blijft de komende jaren in dienst van Tilburg University. Dit wordt mogelijk gemaakt door Interpolis en PwC die vrijdag 8 juli een overeenkomst tekenen voor de voortzetting van zijn leerstoel.

Prof.dr. Gerry Dietvorst zal zijn leerstoel vervullen, 1 dag in de week, bij het Tilburgse CompetenceCentre for Pension research (CCP). Het CCP wil de komende jaren naast de inhoud ook de samenwerking op diverse thema's op het gebied van oudedagsvoorzieningen centraal stellen. Gerry Dietvorst: "Ik denk daarbij aan een verdergaande samenwerking binnen de universiteit - met andere wetenschappelijke disciplines - maar ook het bedrijfsleven. Als je hoort wat er alleen in Tilburg al gebeurt met pensioen, kun je daar als universiteit en stad best trots op zijn. Slimmere samenwerking kan zorgen voor nieuwe impulsen in pensioenonderzoek- en onderwijs. Uiteindelijk is een sterke verbinding tussen theorie en praktijk een verrijking voor iedereen."

Tilburg University is verheugd met de nieuwe samenwerkingsovereenkomst: "De samenwerking met Interpolis en PwC geeft een belangrijke impuls aan pensioenonderwijs- en onderzoek in Tilburg. Wij danken hen voor het vertrouwen."

Thema's die op de wetenschappelijke agenda staan, zijn het nabestaandenpensioen en de internationale aspecten van pensioen. Ook zal verder onderzoek worden verricht naar een arbeidsvorm neutraal pensioenkader. Een dergelijk kader moet ervoor zorgen dat het type werk niet uitmaakt voor de (fiscale) mogelijkheden die men krijgt om een deugdelijke oudedagsvoorziening te treffen. Volgens Gerry Dietvorst en zijn collega's kan door de gelijkstelling meteen worden gesnoeid in het oerwoud aan belastingregels rondom pensioenen.

Tijdens de viering op 8 juli zullen verschillende sprekers verbonden aan Tilburg University ingaan op de actualiteit. De strekking van het betoog van prof. dr. Harry Verbon is dat het Pensioenakkoord niets doet aan de perverse herverdeling binnen generaties, omdat tegenvallers pensioenfondsen nopen om vooral de lagere inkomens te korten. Prof. dr. Henkens gaat vooral in op de werkgeversvisie op langer doorwerken. Werkgevers voelen (nog) weinig voor langer werkende werknemers. Vergrijzing van de organisatie wordt geassocieerd met stijgende kosten en een gelijkblijvende of dalende productiviteit.