Gemeente Hulst



Nieuwe Bierkaai: projectontwikkelaar voor 's-Gravenhof

De gemeente Hulst gaat samen met de projectontwikkelaar de plannen verder uitwerken voor de ontwikkeling van Nieuw 's-Gravenhof.

Het project De Nieuwe Bierkaai heeft tot doel het noordwestelijk deel van de Hulster binnenstad als aantrekkelijk verblijfsgebied in te richten. Wonen, cultuur, detailhandel en recreatie/horeca krijgen nieuwe kansen. Het project De Nieuwe Bierkaai is opgedeeld in verschillende deelgebieden. Voor de ontwikkeling van de deelgebieden 5 & 7, Nieuw 's-Gravenhof, is overeenkomst bereikt met projectontwikkelaar MVS Projectrealisatie uit Amersfoort.

Winkels en appartementen
De deelgebieden omvatten de locatie van het huidige 's-Gravenhofgebouw, gelegen op de hoek Overdamstraat / Frans van Waesberghestraat / 's-Gravenhofplein en het zuidelijk deel van het huidige 's-Gravenhofplein. De overeenkomst omvat onder andere de komst van een nieuwe supermarkt met 750 m2 winkelvloeroppervlakte, 30 wooneenheden volgens bestemmingsplan met een bijbehorende ondergrondse parking en nieuwe parkeerplaatsen op het gerenoveerde 's-Gravenhofplein. Daarnaast heeft de marktpartij zich verplicht om de commerciële ruimtes in het deelgebied voor minimaal tien jaar te exploiteren. Met de verhuizing van de Albert Heijn in het vooruitzicht, wordt tevens alles in het werk gesteld om begin 2012 een tijdelijke supermarkt te realiseren op het 's Gravenhofplein.

Planning
De gemeente gaat nu samen met de projectontwikkelaar de plannen verder uitwerken en de benodigde vergunningen, in overleg met de betrokken instanties, aanvragen. De voorbereidingen voor de bouw van het nieuwe complex moeten in september 2011 starten. De bouw start volgens planning uiterlijk 1 juli 2012. De ontwikkeling sluit dan naadloos aan op de aanleg van de Nieuwe Haven, die in het voorjaar van 2012 gereed moet zijn