Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 8 juli

Noord-Holland Noord, 08-07-2011 o 14.00 uur

Inbreker aangehouden

Hoorn, vrijdag 8 juli

Een 19-jarige man uit Hoorn is vrijdagochtend rond 02.25 uur aangehouden op de West.

De eigenaar van een restaurant overliep de man in zijn zaak nadat hij door een buurman was gewaarschuwd. De verdachte stond achter de bar met een whiskyfles in zijn hand. De eigenaar gaf aan dat de man moest blijven staan en dat de politie eraan kwam. Hij werd in bedwang gehouden tot de politie er was. Deze hield de man aan. De I-phone van de eigenaar werd in de broekzak van de 19-jarige man aangetroffen.

Gestolen apparatuur door GPS signaal terecht

Hoorn, donderdag 7 juli

Een 38-jarige man en een 39-jarige vrouw, beiden afkomstig uit Zwaag, zijn donderdagavond rond 19.40 uur aangehouden in hun woning. Een 49-jarige man uit Huisduinen had zijn auto geparkeerd op de Blauwe berg. Toen hij bij zijn voertuig terug kwam was er een autoraam ingeslagen. Zijn Ipad en laptop waren uit de auto gestolen. Het slachtoffer kon echter door het GPS signaal wat zijn Ipad uitzond zien waar deze zich bevond. De Ipad bleek zich op een adres in Zwaag te bevinden. De gestolen spullen werden in de woning aangetroffen. De 38-jarige man en de 39-jarige vrouw werden aangehouden. Een deel van de spullen zijn teruggegeven aan de 49-jarige eigenaar.

Laat geen waardevolle spullen in uw auto achter!

In geparkeerde autos ligt soms van alles. Het gaat niet alleen om radio/cd-spelers waarvan de dief het frontje in het handschoenenkastje of onder de stoel vindt. Ook andere waardevolle zaken liggen in autos, zoals: navigatieapparatuur, laptops, cds, dure zonnebrillen, elektrische gereedschappen, rijbewijzen, bankpasjes, geld en leren jassen.

Natuurlijk moet men met zijn vingers van andermans spullen afblijven, maar het is ook belangrijk om het voor dieven niet aantrekkelijk te maken autos te kraken.

Betrapt bij plaatsen skimapparatuur

Alkmaar, donderdag 7 juli

Een 21-jarige en een 27-jarige man, beiden afkomstig uit Canada, zijn donderdagavond rond 21.00 uur aangehouden in een winkel aan de Achterstraat. Een van de mannen wilde hulp van de winkelmedewerkster en liep naar achterzijde van de zaak. De andere man bleef bij de kassa staan. De medewerkster vertrouwde het niet en seinde naar haar overbuurman. Achter in de winkel hoorde zij een tik vlakbij de kassa. Zij zag dat haar overbuurman de man die daar nog stond beetpakte. Naast de pinautomaat stond een tweede apparaat. Het bleek dat de twee van plan waren skimapparatuur in de winkel te plaatsen. De twee mannen werden in bedwang gehouden en overgedragen aan de politie. Deze hield de mannen aan. Op de hotelkamer van de mannen werden nog twee skimapparaten aangetroffen.

Brand door hennepkwekerij

Hoorn, vrijdag 8 juli

In een schuur aan het Keern brak vrijdagochtend rond 02.30 uur brand uit. De brand ontstond vermoedelijk door kortsluiting. De brandweer trof in de schuur een hennepkwekerij aan. De 53-jarige bewoner was niet thuis op het moment dat de brand uitbrak maar werd gealarmeerd. Hij kwam aanlopen toen de hulpdiensten bezig waren. Hij werd aangehouden. Zijn bestelbus werd in beslag genomen.

Hennep telen: niet zonder gevaar!

Hennepplanten hebben veel licht nodig. Voor een snelle groei gebruiken telers lampen met een hoog wattage. Deze groeilampen branden wekenlang, dag en nacht. Om de energiekosten te drukken rommelen veel kwekers met de stroomvoorziening. De wirwar van elektriciteitskabels en transformatoren levert levensgevaarlijke situaties op.Bij kortsluiting of oververhitting ontstaat er dan al snel brand. Wist u dat jaarlijks in zon 700 woningen brand uitbreekt als direct gevolg van hennepteelt. Dat zijn er 2 per dag!

Twee mannen aangehouden

Den Helder, donderdag 7 juli

Dinsdagavond rond 22.30 uur werd op de Zuidstraat 39-jarige man uit Den Helder aangehouden wegens bedreiging. De man bonkte op de ramen van een woning aan de Zuidstraat. Hij bedreigde de bewoners, zijn voormalige huurbazen. Eerder deze week had hij dat ook al gedaan. De politie kon de man aanhouden voor de woning. Terwijl hij werd aangehouden kwam een 34-jarige man eveneens uit Den Helder, en bekende van de zojuist aangehouden man, aanlopen. Hij beledigde de agenten meerdere malen waarop ook hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Man mishandelt vriendin en omstanders

Julianadorp, vrijdag 8 juli

Vrijdagochtend rond 01.00 uur werd een 32-jarige man uit Den Helder aangehouden. De man duwde zijn vriendin meerdere malen. Omstanders probeerden de boel te sussen, waarna de man een meisje bij de keel greep en een klap gaf. Daarna pakte hij een andere vrouw bij haar nek en duwde haar naar beneden. Een man overmeesterde de verdachte waarna de inmiddels toegesnelde beveiliging en vervolgens de politie het overnam. De verdachte klaagde over erge last van zijn rug en had een gehavende onderlip. Hij werd met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis waar hij behandeling weigerde. De politie bracht de man hierna over naar het politiebureau.

Man bedreigt en slaat vriendin

Alkmaar, donderdag 7 juli

Donderdagmiddag rond 16.00 uur werd een 29-jarige man uit Alkmaar aangehouden in zijn woning. Hij had zijn vriendin meerdere keren bedreigd, mishandeld en haar kleding kapotgesneden met een mes. Uiteindelijk zette de man zijn vriendin met geweld buiten de woning. Toen de politie ter plaatse kwam stond de vrouw nog buiten. De man deed niet open waarop de politie via een openstaand slaapkamerraam naar binnen ging. De man verstopte zich onder de bank. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Gewond na val met fiets: getuigen gezocht

Schoorl, donderdag 7 juli

Donderdagavond rond 21.30 uur raakte een 31-jarige man uit Schoorl gewond. De man fietste op de Heereweg waar hij een auto moest ontwijken. Hierdoor werd hij afgesneden door een andere auto en viel hij. Hierdoor liep hij een hoofdwond op. Een man met een busje hielp hem. Vervolgens ging hij naar huis maar kreeg hij onderweg erge pijn in zijn buikstreek. Samen met zijn vrouw ging hij naar het ziekenhuis waar hij voor onderzoek moest blijven.

Getuigenoproep

De politie is op zoek naar getuigen en naar de man met het busje die het 31-jarige slachtoffer heeft geholpen. Heeft u iets gezien? Neemt u dan contact op met de politie in Bergen via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Autobrand

Sint Pancras, vrijdag 8 juli

Vrijdagochtend ontstond er brand in een auto op de Prunuslaan. De brandweer kon de brand blussen. De passagierskant van de auto liep flinke schade op.

Man steelt tank met brandstof uit boot

Grootebroek, vrijdag 8 juli

Vrijdagochtend rond 01.30 uur werd een 18-jarige man uit Grootebroek aangehouden in zijn woning. Hij had met zijn boot een tank met brandstof gestolen uit een boot die in een sloot achter de Snoekstraat lag. De eigenaren van de boot werden wakker van geluiden die zij buiten hoorden. De man stapte naar buiten en sprak de verdachte aan. Hierop gooide hij de accu die hij wilde stelen snel op de wal en ging er vandoor. De eigenaar van de boot onthield het kenteken van de boot en kon een signalement geven van de 18-jarige man. Door deze gegevens kon de politie de man aanhouden in zijn woning.