Gerechtshof Den Haag


Haagse hof legt 5 jaar en 48 weken gevangenisstraf op in vuurwapenzaak

Den Haag , 8-7-2011

Het gerechtshof in Den Haag heeft op 8 juli 2011 in hoger beroep een man 5 jaar en 48 weken gevangenisstraf opgelegd voor onder andere bedrijfsmatige wapenhandel. Ook had de man 202 vuurwapens en een ruime hoeveelheid andere wapens voorhanden. De 202 vuurwapens bevonden zich in Amsterdam, deels in een winkel en deels in een woning.

Aanleiding tot de wapenvondst was een undercover-operatie.

De rechtbank veroordeelde de verdachte eerder tot een gevangenisstraf van 8 jaar. De verdachte heeft tegen deze uitspraak hoger beroep ingesteld. Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep een gevangenisstraf van 8 jaar geëist.

Het hof heeft bij het bepalen van de strafmaat gelet op de straffen die in min of meer vergelijkbare zaken zijn opgelegd. Dit heeft geleid tot een lagere straf dan door de rechtbank was opgelegd.

Ten nadele van de verdachte is meegewogen dat het gaat om een zeer groot aantal wapens, waaronder automatische vuurwapens en andere soorten wapens (onder andere messen die uiterlijk lijken op andere voorwerpen, zoals lipsticks, schrijfpennen en aanstekers). Ook heeft meegewogen dat de verdachte al eerder is veroordeeld voor een soortgelijk feit. Uitspraken:BR0775

Zie het origineel