Rijksoverheid

Benoeming directeur-generaal Rechtspleging en Rechtshandhaving bij het ministerie van Veiligheid en Justitie

Persbericht | 08-07-2011

De ministerraad heeft besloten de heer mr. G. N. (Gerard) Roes voor te dragen voor benoeming tot directeur-generaal Rechtspleging en Rechtshandhaving bij het ministerie van Veiligheid en Justitie.

De voordracht is gedaan door minister Donner van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, in overeenstemming met minister Opstelten van Veiligheid en Justitie. De benoeming van de heer Roes gaat in op 1 september 2011.

De heer Roes (1951) is sinds 2007 staatsraad en lid van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Daarvoor was hij directeur Wetgeving, tevens plaatsvervangend directeur-generaal Wetgeving, Internationale aangelegenheden en Vreemdelingenzaken bij het toenmalige ministerie van Justitie en daarvoor plaatsvervangend directeur-generaal voor Openbare orde en Veiligheid bij het toenmalige ministerie van Binnenlandse zaken.

De heer Roes studeerde staats- en administratief recht aan de Rijksuniversiteit van Leiden. Hij volgt mr. J. van der Vlist op die is benoemd tot secretaris-generaal bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

De benoeming van de heer Roes is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.