Politie Brabant Zuid-Oost

Politie houdt drie mannen aan

Eindhoven Centrum, 08-07-2011 o De politie heeft vrijdagochtend rond
1.00 uur drie mannen aangehouden in en bij jongerencentrum Dynamo aan het Catharinaplein.

Surveillerende agenten zagen kort daarvoor een man in het jongerencentrum staan die door de politie werd gezocht. Hij zou afgelopen weekeinde agenten hebben belaagd tijdens de aanhouding van een 24-jarige Eindhovenaar die een meisje van haar fiets zou hebben getrokken (zie 2e persbericht van zondag 3 juli 2011).

Medewerkers van Dynamo hebben op verzoek van de politie aan de man gevraagd om naar buiten te gaan, maar dat weigerde hij. Daarop zijn agenten zelf de zaak in gegaan en hebben hem daar aangehouden. Omdat hij weigerde mee te gaan en er een gespannen situatie ontstond waarbij de agenten zich bedreigd voelden door andere aanwezigen in het jongerencentrum, zijn er onder meer ook twee surveillancehonden naar binnen gegaan. Uiteindelijk is de man onder verzet aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Het gaat om een 28-jarige man uit Eindhoven.

Tijdens de arrestatie zijn nog twee mannen aangehouden. Een 17-jarige Helmonder werd opgepakt voor het belemmeren van de aanhouding van de 28-jarige man. Daarbij werd hij in een arm gebeten door een politiehond. Hij is in het ziekenhuis behandeld aan de beetwonden. Na verhoor is hij heengezonden met een proces-verbaal dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Een 51-jarige man uit Vught werd aangehouden omdat hij tijdens de aanhouding van de 28-jarige man een politieman uitschold. Ook hij is na verhoor heengezonden met een proces-verbaal dat naar het Openbaar Ministerie wordt doorgestuurd.

In totaal zijn tussen de 15 en 20 agenten ingezet. De politiepaarden die tijdens horeca-avonden actief zijn, werden op de achterhand gehouden. De aanhoudingen staan los van de activiteiten die op dat moment in jongerencentrum Dynamo plaatsvonden.