Provincie Utrecht

Gedeputeerde Bart Krol onthult agrarisch kunstwerk Haarzuilens

Een boerentafereel van metaal, compleet met koeien en schapen, midden in het landschap van Haarzuilens. Op vrijdag 8 juli onthulde gedeputeerde Bart Krol van de provincie Utrecht dit zogenaamde agrarisch kunstwerk. Gedeputeerde Krol: `Dit kunstwerk eert de boeren, zij hebben dit prachtige landschap gemaakt tot wat het nu is, waar wij allemaal van kunnen genieten.'

Het kunstwerk is een initiatief van de stichting Vrienden van de Joostenlaan en kunstenaar Rein Tupker. Door de groei van de stad om het gebied van Haarzuilens heen, neemt de druk op het gebied toe. Er is niet meer alleen ruimte voor boeren, maar de inwoners van Leidsche Rijn en De Meern willen ook graag recreëren in dit gebied, en genieten van natuur. Gemeente en provincie Utrecht zetten zich ervoor in om dit gebied te beschermen en de verschillende functies hier een plek te geven.

Twee koeien die worden gemolken door een boerin, een boer die het gras maait en twee schapen, allen van metaal, sieren nu het landschap waar zowel de boeren als de recreanten van kunnen genieten. Het beeld herinnert aan de oorspronkelijke functie van het landschap.

Voor persinformatie:
kato.marijs@provincie-utrecht.nl, (030) 258 21 70 of 06 - 18 30 05 10

Voor algemene informatie:
info@provincie-utrecht.nl, (030) 258 91 11