Vlaamse Overheid

Beslissingen van de Vlaamse Regering - vrijdag 8 juli 2011

Op voorstel van minister-president Kris Peeters De Vlaamse Regering hecht haar goedkeuring aan de conceptnota "Versterken en verdiepen van 'Vlaanderen in Actie'". De nota formuleert een aantal voorstellen voor de bijsturing van Vlaanderen in Actie. De minister-president wordt gelast de uitvoering van deze nota op te starten. De bevoegde ministers worden gelast om de door hen gekozen transversale thema's verder uit te werken en onder de vorm van een projectfiche voor het einde van 2011 aan de Vlaamse Regering aan te bieden. Deze conceptnota wordt ook nog besproken met het CAG, in de schoot van VESOC, met de Verenigde Verenigingen en in de Raad van Wijzen, met het oog op het opstellen van een gemeenschappelijke verklaring met alle ondertekenaars met conclusies voor de versterking en verdieping van de uitvoering van het Pact 2020 en Vlaanderen in Actie.

Op voorstel van minister-president Kris Peeters Katrien Partyka vervangt Annemie Neyens als plaatsvervangend lid in de Nationale Klimaatcommissie.

Op voorstel van minister-president Kris Peeters De Vlaamse Regering hecht haar principiële goedkeuring aan de installatie van satellietvolgapparatuur en het elektronisch registratie- en meldsysteem op vissersvaartuigen. Het besluit komt tegemoet aan een Europese verplichting. De lidstaten dienen nationaal te voorzien in procedures wanneer deze systemen zouden uitvallen en moeten bepalingen vastleggen om de authenticiteit van de elektronische gegevens te garanderen. Over dit besluit wordt nog advies ingewonnen bij de Strategische Adviesraad Landbouw en Visserij, daarna gaat het naar de Raad van State.

Op voorstel van minister-president Kris Peeters De Vlaamse Regering stelt Rik Goetinck, algemeen directeur bij het departement Mobiliteit en Openbare Werken, voor als effectief lid in de Technische commissie voor de Bouw, ter vervanging van Jaak Polen, die met pensioen gaat.

Op voorstel van minister-president Kris Peeters De Vlaamse Regering beslist tot herverdeling van een provisioneel krediet voor een bedrag van 1,8 miljoen euro over de passende basisallocaties van de verschillende betrokken beleidsdomeinen, voor de organisatie van het Vlaamse luik van het Belgische EU-voorzitterschap.

Op voorstel van minister-president Kris Peeters De Vlaamse Regering ondersteunt sinds 1994 ontwikkelingsprojecten in Zuid-Afrika. De financiering van ontwikkelingsprojecten verloopt via de National Treasury van Zuid-Afrika, dat de fondsen overmaakt aan het verantwoordelijke overheidsdepartement. Gedurende de voorbije jaren zijn er bij de National Treasury financiële middelen opgebouwd. Het gaat daarbij om subsidiemiddelen voor oude projecten die niet uitgevoerd of stopgezet werden, intresten op projectfondsen of middelen van projecten gefinancierd door andere administraties. De middelen zijn op een aparte rekening, 'Flanders General Account' ondergebracht. De Vlaamse Regering keurt nu de besteding van deze Vlaamse restmiddelen goed voor thematische en managementondersteuning van ontwikkelingsprogramma's in Zuid-Afrika.

Op voorstel van minister-president Kris Peeters De vertegenwoordigers van het Vlaams Agentschap voor Internationale Samenwerking (VAIS) in het buitenland hebben recht op drievoudige kinderbijslag. De Vlaamse overheid is daarom achterstallen verschuldigd voor een periode die teruggaat tot 1 april 2006, startdatum van het VAIS. De Vlaamse Regering erkent de achterstallen over de periode van 1 april 2006 tot 31 december 2010 voor een bedrag van 87.339 euro als een last uit het verleden en neemt hiervan 90% ten laste op de begroting 2011 van het Vlaams Fonds voor de Lastendelging.

Op voorstel van minister-president Kris Peeters De Vlaamse Regering duidt Rik Goetinck, algemeen directeur bij het departement Mobiliteit en Openbare Werken, entiteit Technische Ondersteunende Diensten, en Veerle Lories, administrateur-generaal van het agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie (IWT) aan als respectievelijk effectief en plaatsvervangend lid in de raad van bestuur van het Bureau van Normalisatie.

Op voorstel van minister-president Kris Peeters Het Brownfielddecreet wil investeerders en projectontwikkelaars aanzetten tot de herontwikkeling van braakliggende of onderbenutte terreinen. Daarvoor werd een systematiek ontwikkeld waarbij de betrokken actoren een convenant kunnen sluiten met de Vlaamse Regering. Ondertussen zijn er twee oproepen geweest om projectvoorstellen in te dienen. In dat kader keurt de Vlaamse Regering nu de volgende brownfieldconvenanten voorlopig goed met het oog op de publieke consultatie: Mechelen - Voormalige Verbeemen Site Caputsteenstraat, Gentbrugge - Den Draad en Wondelgem - Transuniverse.

Op voorstel van minister-president Kris Peeters Het Brownfielddecreet wil investeerders en projectontwikkelaars aanzetten tot de herontwikkeling van braakliggende of onderbenutte terreinen. Daarvoor werd een systematiek ontwikkeld waarbij de betrokken actoren een convenant kunnen sluiten met de Vlaamse Regering. Ondertussen zijn er twee oproepen geweest om projectvoorstellen in te dienen. In dat kader keurt de Vlaamse Regering nu de volgende brownfieldconvenanten voorlopig goed met het oog op de publieke consultatie: Scheldeboord-Schelleakker in Hemiksem, Stationsomgeving Diest, Kuhlmannsite Herontwikkeling in Ertvelde, Kuhlmannkaai Industrie in Rieme, Fabrieksweg in Boortmeerbeek, Scheldekop in Oudenaarde, Zevensterre in Zele, Stationsomgeving Turnhout en Slachthuissite in Antwerpen.

Op voorstel van minister-president Kris Peeters en viceminister-president Ingrid Lieten In het kader van het EFRO Doelstelling 2 programma Vlaanderen 2007-2013 kent de Vlaamse Regering een subsidie toe van 3,4 miljoen euro aan AGB Masterplan voor de uitvoering van het EFRO-project 'Cleantech Campus Limburg' tijdens de periode
1/1/2011-31/12/2012.

Op voorstel van minister-president Kris Peeters en viceminister-president Ingrid Lieten In het kader van het EFRO Doelstelling 2 programma Vlaanderen 2007-2013 kent de Vlaamse Regering een subsidie toe van 1,06 miljoen euro aan Antwerps Technologiecentrum (ANTTEC) voor de uitvoering van het EFRO-project 'Realisatie Antwerps Technologiecentrum'. De projectperiode loopt maximaal twee jaar, vanaf 15 juni 2011.

Op voorstel van minister-president Kris Peeters en viceminister-president Ingrid Lieten In het kader van het EFRO Doelstelling 2 programma Vlaanderen 2007-2013 kent de Vlaamse Regering een subsidie toe van 3 miljoen euro aan Technopolis voor de uitvoering van het EFRO-project 'Technopolis' tijdens de periode 20/4/2011 tot 19/4/2013. Het gaat om een uitbreiding van Technopolis om een specifiek aanbod te bieden voor jongeren en adolescenten enerzijds en voor leerkrachten anderzijds.

Op voorstel van minister-president Kris Peeters en viceminister-president Ingrid Lieten In het kader van de uitvoering van het EFRO Doelstelling 2 programma Vlaanderen 2007-2013 kent de Vlaamse Regering een subsidie toe van 2 miljoen euro aan de Katholieke Universiteit Leuven voor de uitvoering van het EFRO-project 'Energyville' tijdens de periode 4/4/2011 tot 3/4/2013. Energyville is een Europees erkend instituut voor geavanceerd energieonderzoek en businessdevelopment.

Op voorstel van minister-president Kris Peeters en minister Freya Van den Bossche
Het Internationale Agentschap voor Hernieuwbare Energie (IRENA) is opgericht om de hernieuwbare technologieën in de wereld te promoten. De Vlaamse Regering hecht nu haar principiële goedkeuring aan het voorontwerp van instemmingsdecreet met het Statuut van het Internationaal Agentschap voor Hernieuwbare Energie, en aan de bijbehorende memorie van toelichting. Over dit voorontwerp van instemmingsdecreet wordt het advies gevraagd van de Strategische Adviesraad internationaal Vlaanderen, van de SERV en van de MiNa-raad, daarna gaat het voor advies naar de Raad van State.

Op voorstel van viceminister-president Ingrid Lieten In het publieke Vlaamse onderzoekslandschap zijn er naast de universiteiten, hogescholen, strategische onderzoekscentra en Vlaamse wetenschappelijke instellingen nog een aantal andere instellingen die wetenschappelijk onderzoek verrichten. In dit kader kent de Vlaamse Regering subsidies voor wetenschappelijk onderzoek toe aan de Vlerick Leuven Gent Managementschool (450.000 euro) en het Orpheusinstituut (250.000 euro).

Op voorstel van viceminister-president Geert Bourgeois en minister Philippe Muyters
In het kader van de visienota 'Versnellen van Investeringsprojecten' wil de Vlaamse Regering het systeem voor het afleveren van onteigeningsmachtigingen vereenvoudigen. Zo zullen alle onteigeningsmachtigingen voor de lokale besturen in de toekomst verleend worden door de minister van Binnenlands Bestuur en wordt de verplichte instemming van de functioneel bevoegde minister, voorafgaand aan het verlenen van de machtiging, afgeschaft. De Vlaamse Regering wijzigt hiervoor principieel twee besluiten. Over één wijzigingsbesluit wordt het advies gevraagd van de Raad van State.

Op voorstel van minister Jo Vandeurzen De Vlaamse Regering wijzigt principieel haar besluit over de erkenning en subsidiëring van een steunpunt voor kennisbeheer en netwerkvorming met betrekking tot de hulp- en dienstverlening aan specifieke subdoelgroepen van personen met een handicap. Bedoeling is de complementariteit met de consulentenwerking te optimaliseren door het opzetten van een structurele samenwerking tussen het Steunpunt Expertisenetwerken (SEN) en de consulentenwerkingen (CW) die actief zijn in de Vlaamse provincies en door de aanmaak van één beleidsplan, afgestemd op de beheersovereenkomst van het VAPH, in plaats van de aanmaak van een beleidsplan per doelgroep. Het SEN zal door een meer intense en duidelijke samenwerking toegang krijgen tot een verrijkt aanbod van reële knelpuntsituaties waaruit geleerd kan worden. De CW zullen kunnen steunen op de instrumenten voor verspreiding van kennis, ontwikkeld door SEN om zodoende efficiënter tot oplossingen te komen voor knelpuntdossiers. Over dit wijzigingsbesluit wordt advies ingewonnen bij de Raad van State.

Op voorstel van minister Jo Vandeurzen In het kader van het protocolakkoord over de relatie tussen zorg- en bijstandsverleners van de erkende diensten voor thuishulp en beoefenaars van gezondheidszorgberoepen die werkzaam zijn in de thuiszorg, wijzigt de Vlaamse Regering principieel diverse bepalingen in haar besluit over de zorg- en bijstandsverlening in de thuiszorg. Het gaat om een aantal terminologische aanpassingen en de toevoeging van een aantal bepalingen. Over dit wijzigingsbesluit wordt advies ingewonnen van de Raad van State.

Op voorstel van minister Hilde Crevits Het Agentschap Wegen en Verkeer herhaalt de dienstencontracten voor het jaar 2011 voor het groenonderhoud van de gewestwegen in volgende districten: Halle, Vilvoorde, Leuven, Aarschot; voor het legen van de mini-containers en voor het groenonderhoud op de A-wegen Oost en West.

Op voorstel van minister Hilde Crevits Op voorwaarde dat tegemoet wordt gekomen aan een aantal opmerkingen stemt de Vlaamse Regering in met de ontwerpen van koninklijk besluit over de verlening van opleidingsdiensten aan treinbestuurders en -personeel. Het gaat om een gedeeltelijke omzetting van een Europese richtlijn over de certificering van machinisten die locomotieven en treinen besturen.

Op voorstel van minister Hilde Crevits Na advies van de Raad van State hecht de Vlaamse Regering haar definitieve goedkeuring aan de aanpassing van het besluit met de agentschapsspecifieke regeling van de rechtspositie van het personeel van het agentschap Waterwegen en Zeekanaal NV. Het besluit wil een harmonisatie realiseren van diverse toelageregelingen (binnenvaartbegeleider en buffer) na de fusie tussen NV Zeekanaal en Watergebonden Grondbeheer Vlaanderen en het vroegere Agentschap voor Waterwegen en Zeewezen.

Op voorstel van minister Hilde Crevits De Vlaamse Regering draagt volgende gewestwegen over: de N78-902 tussen kilometerpaal 1,647 en 2,307 aan Maaseik; de N470 tussen kmp. 4,800 en 6,700 aan Hamme; de N369 tussen kmp. 34,852 en 35,842 en de N325 tussen kmp. 0,000 en kmp. 0,439 aan Middelkerke. De betrokken gemeenten krijgen een investeringssubsidie om de wegen in goede staat te brengen.

Op voorstel van minister Hilde Crevits De Vlaamse Regering stemt in met de wijziging van het ministerieel besluit tot aanneming van een bestek voor toeristische spoorwegritten met historisch materieel op de spoorweginfrastructuur. Het gaat om de bepaling van het bedrag van de retributie voor het gebruik van de spoorweginfrastructuur voor toeristische spoorwegritten met historisch materieel op 1 euro per treinkilometer.

Op voorstel van minister Hilde Crevits De Vlaamse Regering stemt niet in met de wijziging van een koninklijk besluit over de verdeling van de spoorweginfrastructuurcapaciteiten en de retributie voor het gebruik van de spoorweginfrastructuur. De regering wil onder meer dat de light rail ook wordt opgenomen in de prioriteitenlijst.

Op voorstel van minister Freya Van den Bossche Windenergie is een noodzakelijke optie om de Europese doelstelling van 13% hernieuwbare energie in het energieverbruik te halen en te voldoen aan de Vlaamse 13% groenestroomquota. In Vlaanderen werden er in 2010 te weinig windturbineprojecten ontwikkeld. Sommige projecten kunnen niet gerealiseerd worden omdat de coördinatie en het overleg met de betrokken projectontwikkelaars, administraties en vergunningverleners niet optimaal is. Via een intensievere trajectbegeleiding kunnen de knelpunten sneller gedetecteerd worden en kan het project bijgestuurd worden. De Vlaamse Regering hecht haar goedkeuring aan de conceptnota ter zake en gelast de betrokkenen met de verdere uitwerking ervan.

Op voorstel van minister Freya Van den Bossche De Vlaamse Regering hecht haar principiële goedkeuring aan haar besluit over de vaststelling van de bouwtechnische normen, de investeringssubsidie en de procedureregels voor de beschutte werkplaatsen. Het besluit komt tegemoet aan de tekortkomingen van de vigerende regelgeving. Zo kunnen de beschutte werkplaatsen concreter en sneller inspelen op de economische uitdagingen en nieuwe opdrachten. Ze hebben voortaan een duidelijk zicht tot wie ze zich moeten wenden voor de investeringstoelagen. Het besluit wordt voor advies voorgelegd aan de SERV en aan de Raad van State.

Op voorstel van minister Freya Van den Bossche De Vlaamse Regering keurt haar advies goed over het federaal ontwikkelingsplan 2010-2020 van Elia. Elia is de beheerder van het Belgische hoogspanningsnet en staat in voor de transmissie van elektriciteit.

Op voorstel van minister Joke Schauvliege De Vlaamse Regering hecht haar goedkeuring aan de samenwerkingsovereenkomst 2011 'Tandem' met de Bond Beter Leefmilieu over de ondersteuning van een verenigingensteunpunt Duurzaam lokaal milieubeleid. Tandem ondersteunt de lokale besturen bij de uitvoering van de Samenwerkingsovereenkomst Milieu. De milieuverenigingen die participeren stellen via Tandem hun know-how ter beschikking. Lokale besturen kunnen bij Tandem terecht voor informatie, advies, vorming en begeleiding rond lokaal milieubeleid.

Op voorstel van minister Joke Schauvliege De Vlaamse Regering wijst Infrax West aan als publiekrechtelijke rechtspersoon die belast kan worden met de uitvoering van een deel van het inrichtingsplan Polderwaterlopen deel 2 (Beverdijk en omgeving) van het pilootlandinrichtingsproject De Westhoek.

Op voorstel van minister Joke Schauvliege Na adviezen van de Technische Werkgroep Nutriënten en van de Raad van State hecht de Vlaamse Regering haar definitieve goedkeuring aan een uitvoeringsbesluit bij het Mestdecreet dat een aantal bepalingen regelt rond de verschillende grond- en bodemtypes die een rol spelen in het decreet (zand- en zware kleigronden, fosfaatverzadigde gebieden) en rond de uitrijregeling van meststoffen (beperking van de bemesting op de stoppel).

Op voorstel van minister Joke Schauvliege In uitvoering van het Mestdecreet en na adviezen van de technische werkgroep nutriënten en van de Raad van State keurt de Vlaamse Regering definitief een besluit goed over de voorwaarden tot het verkrijgen van een derogatie aan de bemestingsnormen. Het besluit is een vertaling van de beschikking van de Europese Commissie over de zogenaamde derogatie, die een hogere bemesting toelaat uit dierlijke mest voor bepaalde teelten. Dit verhoogd gebruik van dierlijke mest is gekoppeld aan een aantal voorwaarden. Het besluit omvat alle rechten en plichten die voor landbouwers van belang zijn.

Op voorstel van minister Joke Schauvliege De Vlaamse Regering wijzigt principieel het besluit met de algemene en sectorale bepalingen rond milieuhygiëne bij dampterugwinning in benzinetankstations. Het gaat om de afstemming van de bestaande wetgeving in Vlarem op de Europese richtlijn rond het gebruik van een dampterugwinningsinstallatie in benzinetankstations. De richtlijn legt maatregelen vast om de hoeveelheid uitgestoten benzinedamp in de atmosfeer tijdens het bijtanken van motorvoertuigen te verminderen. Over dit wijzigingsbesluit wordt het advies ingewonnen van de Raad van State.

Op voorstel van minister Pascal Smet
In uitvoering van cao III Hoger Onderwijs wijzigt de Vlaamse Regering, na onderhandelingen met de sociale partners, opnieuw principieel de regelgeving voor sommige verloven en terbeschikkingstellingen voor het personeel van de hogescholen in de Vlaamse Gemeenschap. Zo wordt onder meer de bestaande regeling voor het uitzonderlijk verlof wegens overmacht in het besluit opgenomen; komt er een artikel dat de overname regelt van het bevallingsverlof bij het overlijden van de moeder of bij de opname van de moeder in het ziekenhuis, terwijl het pasgeboren kind het ziekenhuis verlaten heeft; en komt er ook een extra regeling over het opvangverlof met het oog op adoptie en pleegvoogdij en over het pleegzorgverlof. Het wijzigingsbesluit wordt nog voor advies voorgelegd aan de Raad van State.

Op voorstel van minister Pascal Smet
Na onderhandelingen met de vakorganisaties wijzigt de Vlaamse Regering opnieuw principieel het besluit over de loopbaanonderbreking van de personeelsleden van de hogescholen in de Vlaamse Gemeenschap en van de Hogere Zeevaartschool. Hierdoor wordt het punt uit de cao III hoger onderwijs, dat stelt dat personeelsleden bij deeltijdse loopbaanonderbreking ook een vermindering met 1/5 kunnen opnemen, omgezet in regelgeving. Het besluit wordt nu voor advies ingediend bij de Raad van State.

Op voorstel van minister Pascal Smet
Ter stimulering en ondersteuning van het gecombineerd onderwijs wordt aan zowel het Centrum voor Volwassenenonderwijs (CVO) 'Instituut voor Volwassenenonderwijs Brugge' als aan het CVO Antwerpen-Zuid voor het schooljaar 2011-2012 vierhonderd aanvullende lesuren toegekend voor de uitwerking van het gecombineerd onderwijs voor respectievelijk de specifieke lerarenopleiding en voor de opleiding multimediaoperator TSO3.

Op voorstel van minister Pascal Smet
De Vlaamse Regering hecht haar goedkeuring aan de beheersovereenkomsten 2011-2015 met de Regionale Technische Centra.

Op voorstel van minister Pascal Smet
De Vlaamse Regering kent 445.000 euro subsidie toe aan de vzw Anciennne Belgique voor de organisatie van de 11 juliviering 2011 'De Gulden Ontsporing'.

Op voorstel van minister Pascal Smet
De Vlaamse Regering erkent de professioneel gerichte opleiding 'bachelor in de pedagogie van het jonge kind' als nieuwe bacheloropleiding van de Erasmushogeschool Brussel.

Op voorstel van minister Pascal Smet
Aan de volgende centra voor deeltijds beroepssecundair onderwijs wordt gedurende het schooljaar 2010-2011 toestemming verleend om deeltijds beroepssecundair onderwijs in een ander week- of jaarritme te organiseren: Don Bosco Technisch Instituut in Wilrijk, Provinciale Technische Scholen Boom, Koninklijk Atheneum Overpelt, Autonoom Centrum voor Deeltijds Beroepssecundair Onderwijs in Gent en het Centrum voor Deeltijds Beroepssecundair Onderwijs in Vilvoorde.

Op voorstel van minister Pascal Smet
Voor de organisatie van de academische bachelor- en masteropleiding in de beeldende kunsten door de Hogeschool voor Wetenschap en Kunst, geldt het maximum van 24.000 studiepunten, zowel voor de vestiging Brussel-Hoofdstad als voor de vestiging Gent.

Op voorstel van minister Pascal Smet
Het onderwijsdecreet XIII-Mozaïek bepaalt dat voor bepaalde personeelsleden in het onderwijs de werkgever de vervoerskosten voor het openbaar vervoer van en naar het werk en een maandelijkste fietsvergoeding vergoedt. De scholen zijn met een omzendbrief op de hoogte gebracht van deze regeling, maar tot op heden is er nog geen besluit dat uitvoering geeft aan deze maatregel. Na advies van de Raad van State hecht de Vlaamse Regering haar definitieve goedkeuring aan het besluit hierover.

Op voorstel van minister Pascal Smet
Na advies van de Raad van State wijzigt de Vlaamse Regering definitief het besluit over de regelgeving voor de bekwaamheidsbewijzen van de personeelsleden uit het deeltijds kunstonderwijs en de bijbehorende bijlage. De wijzigingen omvatten enkele aanvullingen en correcties, naast het vervangen van de bekwaamheidsbewijzen voor het kunstvak Scenario en de toevoeging van een aantal bekwaamheidsbewijzen voor beeldende kunst.

Op voorstel van minister Pascal Smet
Om de internationale herkenbaarheid van onze Vlaamse graden verder te verhogen werd in Onderwijsdecreet XXI bepaald dat ook de specificaties 'of Laws', 'of Medicine', 'of Veterinary Science', 'of Veterinary Medicine' en 'of Philosophy' kunnen worden toegevoegd aan bachelor- en mastergraden in het academisch onderwijs. Deze graden worden nu opgenomen in de lijst van de bachelor- en mastergraden in het academisch onderwijs.

Op voorstel van minister Pascal Smet
De Vlaamse Regering wijzigt de bijlage bij haar besluit tot vaststelling van de lijst van bachelor- en masteropleidingen en afstudeerrichtingen binnen een masteropleiding met een bijkomende titel. Onder meer op vraag van de Katholieke Universiteit Leuven worden er een aantal opleidingen aan de lijst toegevoegd.

Op voorstel van minister Pascal Smet
De Vlaamse Regering kent voor 2011 een subsidie toe van bijna 275.000 euro aan het Centrum voor Taal en Onderwijs van de KU Leuven voor het project 'Taal en Onderwijskansen'.

Op voorstel van minister Philippe Muyters In het kader van de doelstelling om van de Vlaamse administratie een slagkrachtige overheid te maken, wil de Vlaamse Regering Onroerend Erfgoed één gezicht geven door de uitvoerende opdrachten bijeen te brengen in één agentschap. Zo werd het agentschap Ruimte en Erfgoed het agentschap Ruimtelijke Ordening, terwijl het deel erfgoed geïntegreerd werd in het Vlaams Instituut voor het Onroerend Erfgoed. Hierdoor is het niet langer opportuun om resterende taken te verzelfstandigen in een intern verzelfstandigd agentschap. Alle taken van het agentschap Ruimtelijke Ordening gaan daarom naar het departement RWO. Het agentschap Ruimtelijke Ordening wordt opgeheven, en de verwijzing ernaar wordt in diverse besluiten aangepast. De Vlaamse Regering wijzigt daarvoor principieel diverse besluiten voor de opheffing van het agentschap Ruimtelijke Ordening. Over dit wijzigingsbesluit wordt het advies ingewonnen van de Raad van State.