Warchild


Talisia verrast BS Het Avontuur met bezoek

8 juli 2011 -
De rode loper ging woensdag uit voor groep 8 van basisschool Het Avontuur in Holtum. Tiptop gekleed in galakleding werden de leerlingen per limousine naar school gebracht om de War Child schoolmusical `Voor kids gaat de zon op' op te voeren. Spangas-ster Talisia Misiedjan verraste de groep met een bezoekje!

Betrokkenheid
Basisschool Het Avontuur was al lang enthousiast over `Voor kids gaat de zon op`. Na een voorlichting over War Child in de klas, waren de leerlingen nog meer onder de indruk van het leven van oorlogskinderen en het werk van War Child. Ze besloten om niet alleen de musical op te voeren, maar ook geld in te zamelen voor War Child.

Acties voor War Child
De leerlingen hebben de afgelopen maanden bij het werk van hun ouders collectebussen neergezet. Ook maakten ze een speciale Hyvespagina aan waarop mensen een donatie konden doen. En dat was nog niet alles. De leerlingen organiseerde een online veiling en zetten ook hun eigen creativiteit in; ze maakten zelf knutselwerken om te verkopen. Met al deze acties heeft de klas maar liefst EUR2700 ingezameld! Een geweldig bedrag, waarmee War Child 225 oorlogskinderen een jaar lang kan helpen.

Leerling, groep 8: "Het is zo gaaf om een mooie afscheidsavond te hebben en tegelijkertijd iets goeds te doen!"

VIP-bezoek
Het bezoek van kidsambassadeur Talisia Misiedjan was voor de leerlingen een absolute verrassing. Voorafgaand aan de voorstelling gaf Talisia een peptalk aan de hele cast: "Als jullie genieten van de musical, dan genieten de mensen in de zaal automatisch ook. Dat is het belangrijkst!"

Nog een laatste `Voor kids gaat de zon op' yell en de musicalsterren van basisschool Het Avontuur waren er helemaal klaar voor.