Waterschap Groot Salland


Afvissen deel Buitengracht Deventer

Laatste wijziging: 7 juli 2011

Vrijdag 8 juli tussen ca. 09.00 - 14.00 uur wordt het stukje Buitengracht bij het station Deventer afgevist, voordat het baggerproject hier een vervolg krijgt. Visserijbedrijf Kalkman uit Moordrecht voert deze klus uit in het deel van de gracht voor de Leeuwenbrug. De vissen worden hier weggevangen om vissterfte tijdens het baggeren te voorkomen.

Het afvissen vindt elektronisch plaats. Vissen worden tijdelijk verdoofd, eenvoudig gevangen en verzameld in een speciekuip in de vissersboot. De gevangen vis vindt zijn nieuwe bestemming in het deel van de gracht dat al gebaggerd is, nabij het Vogeleiland. De verwachting is dat ook enkele grote vissen zullen worden overgezet. Voor het afvissen is gekozen, omdat spindelschuiven deze watergang afsluiten. De aanwezige vis kan niet vluchten en zal het baggeren niet overleven..

Baggerproject Buitengracht

Het baggeren is hard nodig, omdat de Buitengracht in de loop der jaren is dichtgeslibd en te ondiep is geworden. De waterkwaliteit is vooral in de warme zomermaanden onvoldoende. Het slib in de gracht is bovendien vervuild. Gemeente, provincie en waterschap werken bij het opschonen van de gracht samen aan een gezonde en veilige woon-, leef- en werkomgeving voor inwoners en bezoekers. Het baggeren van de Buitengracht wordt deze zomer afgerond.

Waterschap Groot Salland | Dr. van Thienenweg 1 | Postbus 60 | 8000 AB Zwolle | t (038) 455 72 00 | info@wgs.nl