Gemeente Stichtse Vecht

Nieuws

Raad stelt voorjaarsnota vast

In de raadsvergadering van 28 juni 2011 heeft de gemeenteraad van Stichtse Vecht de Voorjaarsnota 2011 vastgesteld. Daaruit blijkt dat Stichtse Vecht, net als andere gemeenten, minder geld te besteden heeft. En dat betekent dat de gemeente moet bezuinigen. De Voorjaarsnota noemt een aantal maatregelen om het tekort in 2012 terug te dringen. Deze leveren nog niet genoeg op om de begroting meerjarig sluitend te krijgen. Dat redden we niet door alleen maar van alles een beetje af te halen. Er moeten door de gemeente keuzes gemaakt worden, die gaan over taken van de gemeente. En daarbij is de inbreng en creativiteit van alle belanghebbenden belangrijk.

Inwoners, organisaties en instellingen kunnen meedenken over aanvullende bezuinigingen of extra inkomsten via de speciale website www.ditismijnStichtseVecht.nl. Over deze aanvullende bezuinigingen en inkomsten beslist de gemeenteraad tijdens de begrotingsbehandeling eind dit jaar.

Bezuiniging heeft gevolgen voor subsidies

Een van de voorgenomen bezuinigingsmaatregelen waarmee de raad op 28 juni heeft ingestemd, is het toepassen van een algemene korting van 7,5% op alle subsidies die de gemeente vanaf 2012 verleent aan organisaties en instellingen. De gemeente houdt rekening met onvermijdelijke juridische verplichtingen uit het verleden. In november van dit jaar wordt de programmabegroting 2012 vastgesteld en neemt de gemeenteraad definitieve besluiten. Het is wel belangrijk, dat de organisaties en instellingen rekening houden met de korting op de subsidies.

Bezwaar maken tegen beschikking

Alle organisaties en instellingen die in 2011 een gemeentelijke subsidie ontvangen, worden door de gemeente uiterlijk 5 augustus 2011 schriftelijk op de hoogte gebracht met een zogenoemde beschikking. Tegen deze beschikking kan de subsidieontvanger binnen 6 weken bezwaar en/of beroep aantekenen. Om te voorkomen dat de reactietermijn midden in de zomervakantie valt, is voor 5 augustus als verzenddatum gekozen. De reactietermijn gaat in vanaf de verzenddatum van de beschikking.

Meer weten?

Bel het subsidiebureau op werkdagen via telefoonnummer 0346 25 42 76. Of lees de Voorjaarsnota.