Dienstenbond CNV

Nieuws

8 juli 2011

Iedereen stemt in met CAO BTU

Zowel (een meerderheid van) de werknemers als de werkgevers zijn akkoord gegaan met het bereikte onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao. Dat betekent dat er nu écht sprake is van een nieuwe cao voor de medewerkers in het Boeken- en Tijdschriftuitgeverijbedrijf. En het voordeel daarvan blijkt al aan het eind van deze maand: dan wordt de 1% structurele loonsverhoging voor het eerst uitbetaald. We gaan er vanuit dat de werkgevers de loonsverhoging zoals afgesproken uitbetalen, maar het is verstandig om ook zelf de loonstrook van deze maand nog eens goed in de gaten te houden.

Meerderheid van leden stemt in
Iedereen die gereageerd heeft op de vraag of er ingestemd kon worden met het onderhandelingsresultaat: hartelijk dank!

De meesten van u stemden in en toonden zich tevreden over de structurele loonsverhoging van 2 x 1%. Ook wij zijn blij dat met de structurele loonsverhoging die eindelijk weer eens kon worden afgesproken.

En nu
Dat betekent overigens niet dat we nu achterover gaan zitten en wachten op wat de toekomst brengt. Eén van de afspraken is ook dat er zal worden gekeken naar de toekomst van deze cao en andere uitgeefcao's. Er wordt over nagedacht om deze cao's te integreren en te komen tot een nieuwe cao met misschien minder regels en meer regelvrijheid.