Ingezonden persbericht




Circustheater in de Moestuin van Landgoed Verwolde

De Tuin der Lusten is te gast in de gemeente Lochem

In eerdere berichten gaf het festival 'De Tuin der Lusten' aan te stoppen met haar activiteiten vanwege zware kortingen op de financiering. De uitnodiging van het particuliere Landgoed Verwolde en het enthousiasme van de gemeente Lochem waren echter zo hartelijk dat het team besloot de schouders er onder te zetten. Met grote dank aan de sponsoren, het bestuur van de stichting De Tuin der Lusten en liefhebbers van het festival lukt het nu om zonder grote financier een evenement te maken dat de naam De Tuin der Lusten waard is: hedendaags theater op een particulier landgoed. Er is minder geld, maar de inzet en de ambitie zijn groter dan ooit.

Van 8 t/m 10 juli opent Landgoed Verwolde de poorten van de voormalige moestuin van de historische buitenplaats die al in het jaar 1345 voor het eerst beschreven is. Op deze wat mysterieuze ommuurde plek tussen hoge bomen van alle mogelijke soorten zal het Zwitserse gezelschap Loutop haar voorstelling 'Attache' spelen. De twee hoofdrolspelers van het stuk vertellen een verhaal zonder woorden over de onmogelijke zoektocht van mensen naar elkaar. Met poëtische beelden en snelle ritmes maken ze beurtelings een dromerig beeld en vliegt ook een beeldverhaal aan de toeschouwer voorbij.

'Attache' is modern circustheater met veel vernuftige decorstukken en technische vondsten, maar vooral ook met erg knappe acrobatische toeren en ontroerende verstilling. De muziek van de voorstelling wordt live gemaakt door een muzikant die alles gebruikt om muziek mee te maken behalve normale muziekinstrumenten.

In de moestuin zullen ook beeldend werk en installaties te zien zijn van een aantal beeldend kunstenaars. De opening van de De Tuin der Lusten is een korte performance. Het slot van de avond is lekker nagenieten met een glas in de hand.

Bezoekers van De Tuin der Lusten kunnen voorafgaand aan het festival mee eten aan De Tafel der Lusten. De Italiaanse kok Andrea Sossi bereidt een sfeervolle maaltijd voor de artiesten en de gasten.

De entreeprijs van de avond bedraagt ¤17,50 en mee eten kan het publiek voor ¤ 20,- extra. Het aantal plaatsen aan tafel is beperkt en reserveren is daarom noodzakelijk. Meer informatie over reizen, verblijven en over de artiesten vindt u op www.detuinderlusten.nl.

Einde persbericht



Ingezonden persbericht