Ingezonden persbericht



DEZE VRIJDAG EN ZATERDAG IN THE GRAHAM NORTON SHOW OM 22.00 UUR:

KEANU REEVES EN MATT LEBLANC

Keanu Reeves praat over ongelukjes met de motor, het dragen van Dolly Parton's bunny kostuum en het plezier in het acteren.

Matt LeBlanc praat over spelen met speelgoed en niets doen in het algemeen en Donald Sutherland over het op commando laten van een wind.

Deze week wordt Graham Norton op vrijdagavond vergezeld door Hollywood superstar, Keanu Reeves, actrice Emilia Fox, comedian Marcus Brigstocke en zangeres Imelda May. Op zaterdagavond strijkt Friends acteur Matt LeBlanc neer op de rode sofa, samen met retail guru Mary Portas, Hollywood legende Donald Sutherland en comedian David Mitchell.

Vrijdagavond
Als Keanu verteld over zijn liefde voor motor rijden en zijn vele ongelukken, onthult hij dat hij heel vaak van zijn motor is gevallen. "Soms gaat het goed, en soms goed fout", zegt hij over zijn motor avonturen. Eén ongeluk weet hij nog heel goed te herinneren: "Ik lag daar met het bot dat uit mijn been stak, een tand uit mijn mond en helemaal onder het bloed. Ik was helemaal in shock en riep hysterisch 'Ik ben okay, alles is goed' en toen kwam er een vrouw op me af die eerst vroeg of alles goed ging om vervolgens te vragen, 'Is dat Keanu Reeves - mag ik een handtekening.'"

Ook vertelt Keanu dat hij ooit een Playboy bunny kostuum heeft gedragen met Halloween, dat door zijn moeder gemaakt was voor Dolly Parton en zegt daarover, "Het was heel erg goed gemaakt, maar er zat wel wat extra ruimte in..."

Zaterdagavond
Als Matt het heeft over zijn werkmethode zegt hij, "Ik haat het om toe te geven en mijn moeder zal er waarschijnlijk niet trots op zijn, maar mijn favoriete ding om te doen is helemaal niets - ik blijf voor altijd op de bank zitten als je me de kans geeft." En over zijn voorliefde voor grote speeltjes legt hij uit, "Ik heb inderdaad enkele vette dingen, onder andere een bulldozer op ware grootte om mee te spelen op mijn motorcross baan."

Over het grote wereldwijde succes van Friends zegt hij dat je dat niet had kunnen voorspellen en dat ze echt geluk hebben gehad. Veel mensen denken nog steeds dat hij dezelfde persoon is als Joey en gaan dan heel langzaam praten als ze hem zien.

Wanneer Donald Sutherland welkom wordt geheten op de sofa, zegt hij, "Je vraagt nooit aan een 75 jaar oud persoon, 'How are you?' Ik ben 75 jaar oud en ik val van ellende uit elkaar." Over zijn recente filmrollen zegt hij, "Ik ga snel dood tegenwoordig. Als ik geen terminale ziekte heb of een hartaanval krijg, dan word ik wel doodgeschoten."

Met meer dan 150 films op zijn naam, zegt Donald nog steeds zielsveel van acteren te houden. "Het is een zware taak, maar ik vind het geweldig en probeer altijd zo dicht mogelijk tot de kern te komen - het is heerlijk als dat lukt." Van zijn vele talenten, vindt Donald het winden laten op commando een van de beste, "Ik kan een wind laten wanneer ik wil. Het is een gave die mijn moeder ook had - ze was alleen slechthorend en kon ze zelf niet goed horen. Mijn vrouw vermoordt me waarschijnlijk als ik dit zeg, maar zij is nog veel beter in winden laten dan ik."

The Graham Norton show is elke vrijdag- en zaterdagavond te zien om 22.00 uur bij Comedy Central.

Jody Verver