Ingezonden persbericht


Persbericht

30 juni 2011

(Her)opening van Schieweg - Delft

Wethouder Guldemond verzorgt feestelijke opening op 8 juli 2011

Na jaren van voorbereidend werk, werd in 2010 aangevangen met de revitaliseringswerkzaamheden aan de Schieweg. De gemeente Delft en de Provincie Zuid Holland werden door BKS bereid gevonden om de middelen en mankracht beschikbaar te stellen om zodoende tot een vernieuwing te kunnen komen van één van de belangrijkste toegangswegen van het bedrijventerrein SchieOevers.

Noodzaak De verouderde Schieweg moest nodig op de schop. Het wegdek was verslechterd en de riolering werkte niet meer naar behoren. BedrijvenKring SchieOevers had de sterke wens om het wegdek en riolering grondig te laten aanpakken en heeft daarvoor steun gevraagd bij de gemeente Delft, die op haar beurt constructieve plannen ontwikkelde en beschikbare fondsen aansprak bij de Provincie Zuid Holland om de vernieuwing mogelijk te maken.

Sterke samenwerking De uitvoering van de werkzaamheden zijn door de projectgroep, onder regie van het ingenieursbureau van de gemeente Delft, prima verlopen. In de projectgroep waren leden van de gemeente Delft en leden van BKS vertegenwoordigd. Uiteraard kan zo'n grootschalig project niet zonder overlast worden uitgevoerd, maar dat is tot een absoluut minimum beperkt door een prima inventarisatie, proefafzettingen en een continu informatiestroom van de verschillende fases. De werkzaamheden zijn geheel afgestemd op de