Ingezonden persbericht


'BMX Final Rounds 2011 een dagje uit voor het hele gezin'

HAAKSBERGEN | "Topsport, actie, spanning, dynamiek en theater. Het is allemaal aanwezig tijdens de BMX Final Rounds 2011 , noem het gerust een dagje uit voor het hele gezin", aldus Herman van Pijkeren voorzitter van BMX club DVO Haaksbergen en Stichting BMX Events. Op 8, 9 en 10 juli worden in Haaksbergen de eindronden van het Europees Kampioenschap BMX verreden.

Tot 7 juli zijn kaarten in de voorverkoop voordelig verkrijgbaar via www.ekbmx2011.nl, maar met een speciale gezinskaart die alleen op 9 en 10 juli aan de kassa verkrijgbaar is hoopt de organisatie op het laatste moment nog gezinnen over te halen om het evenement te bezoeken. "Aan de ontbijttafel moet het gezin kunnen besluiten om naar het EK BMX toe te gaan. Daarom is de gezinskaart, welke toegang biedt aan twee volwassenen en twee kinderen van zes t/m zestien jaar, zelfs voordeliger dan losse kaarten in de voorverkoop. Voor 35 euro kun je met het hele gezin het Europees kampioenschap bezoeken. Kinderen tot zes jaar hebben zelfs gratis toegang.", aldus Van Pijkeren.

Tijdens een BMX wedstrijd wordt in heats van acht rijders met 45 km/u een parcours afgelegd met haarspeldbochten, grote en kleine heuvels. Daarnaast is er op dit parcours speciaal een pro-bocht aangelegd, dat de moeilijkste bocht in het parcours is. Die is speciaal gemaakt voor de heren uit de elite klasse en de heren junioren. Uit vijfentwintig landen verschijnt een complete mix van aanstormend talent en Olympische top aan de start.

Naast het topsportevenement zal er naast de baan een promodorp en een Kidsplaza aanwezig zijn. Hier zullen spectaculaire demonstraties worden gegeven. Daarnaast zijn er nog verschillende clinics georganiseerd, freestyle shows, theatervoorstellingen en workshops dansen voor kinderen. Er is een camping beschikbaar gesteld voor 500 gasten en in totaal kunnen er 4000 bezoekers aanwezig zijn.

Dit evenement moet de BMX sport in Nederland naar een nog hoger niveau brengen. Van Pijkeren: "Nederland moet nog meer ervaring opdoen in het organiseren van belangrijke BMX wedstrijden. Dan zullen er internationaal meer aanbiedingen komen. Gelukkig hebben wij al laten zien dat het in Nederland veel beter georganiseerd is als in sommige Europese landen. Ik heb er alle vertrouwen in dat het een groot succes gaat worden."

Ga voor meer informatie en kaartverkoop naar www.ekbmx2011.nl. Tevens zijn wij te vinden op Hyves, Facebook en Twitter.