Ingezonden persbericht


A Midsummer's Metal Nightmare in Asteriks

Metalheads opgelet! Ter afsluiting van het seizoen staat Podium Asteriks het weekend van 8 en 9 juli barstensvol snoeiharde metalbands. Veel aanstormend talent maar ook grotere namen zoals Izegrim en Inhume zullen de muren van de Blokhuispoort omver grunten tijdens A Midsummer's Metal Nightmare. Met op 8 juli , Conspiracy of the Possessed, Cote D'Aver, Fumes of Decay en hoofdact Inhume. Op 9 julli zullen Milking The Goatmachine, Izegrim, Exivious (met leden Textures en Cynic!), Disintegrate, Synovectomy, Sadotank, Summon The Flood en Wakeful het voor het zeggen hebben. Kaarten kosten 5 Euro voor de eerste avond, 7,50 voor de tweede avond en je kan beide dagen heen voor maar 10 euro.

De Nederlandse goregrindband Inhume, met leden uit Cliteater en Skullhog, mag zich met recht een van de grotere namen in de hedendaagse metalscene noemen. Ze hebben één doel voor ogen; de wereld veroveren met hun ongeëvenaarde bruutheid en gestoorde grinds. Ze zijn al goed op weg met meerdere Europese tours en zeven demo's en albums op de teller, waaronder het vorig jaar uitgebrachte Moulding The Deformed. Bereid je voor op martelende screams, strakke ritmesecties en lompheid die op sublieme wijze gepaard gaat met bruutheid. Voor de fijnproevers dus.

De melodische deathmetalband Izegrim is al jaren een gevestigde naam in het Nederlandse metallandschap. De band heeft een trouwe schare fans opgebouwd en dat is niet voor niets. Door oldschool trashelementen, catchy gitaarriffs en conventionele teksten te combineren, geven ze een heel nieuwe betekenis aan trash. Laat je vooral niet misleiden door de lange blonde lokken van zangeres/bassist Marloes, want haar wilde vocalen laten horen dat ze niet schuwt het achterste van haar tong te laten zien. Sinds 1998 brachten ze flink wat platen uit en het recente Code of Consequences leverde deze langharige Zutphenaren al een behoorlijk aantal lovende reviews op.

Milking the Goatmachine is de SKA3 van de metal. In hun brute powermetal zitten tal van verwijzingen naar andere metalbands en metalhits. Wat te denken van het nummer 'Surf Goataragia'? De band bestaat uit leden van gerenomeerde metalbands als Behemoth en Kataklysm en heeft alle grote metalfestivals al plat gespeeld met hun Goatmania. Er zijn inmiddels twee albums, waaronder 'Seven... a dinner for one' , dat naar verluidt volledig is gebaseerd op het sprookje De Wolf en de Zeven Geitjes. Hilarische, maar even goed bruut beukende metal die Asteriks zal omtoveren in een dampende moshpit.

Podium Asteriks is een Leeuwarder podiuminitiatief dat zich richt op aanstormend talent. Het biedt wekelijks plek aan getalenteerde bands en acts uit Friesland en omgeving en vult deze optredens aan met aansprekende acts uit binnen- en buitenland.


---

Wie: A Midsummer's Metal Nightmare

Wat: Podium Asteriks

Waar: Blokhuispoort, Blokhuisplein 40, 8911 LJ, Leeuwarden

Wanneer: Vrijdag 8 juli en zaterdag 9 juli

Entree: dag 1: E5,- dag 2: E 7,50 passepartout: E10,-




Ingezonden persbericht