Politie Twente

89-jarige fietsster overleden aan de gevolgen van een aanrijding met automobilist Hengelo
Een 89-jarige vrouw uit Hengelo is op donderdag 7 juli aan de gevolgen van een aanrijding met een automobilist in het ziekenhuis overleden.

Donderdag 7 juli omstreeks 15.15 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de kruising Marathonlaan / Kuipersdijk in Hengelo. Een 89-jarige fietsster uit Hengelo kwam van de Marathonlaan en wilde de Kuipersdijk recht oversteken. Op het midden van de weg stond zij even stil op het verdrijvingsvlak en stak zij ineens verder de weg over. Op dat moment kwam een 49-jarige automobilist uit Lattrop Breklenkamp aangereden. Deze kon de vrouw ontwijken, maar kon niet meer voorkomen dat de vrouw tegen de zijkant van de auto fietste. De 89-jarige kwam ten val en raakte met haar achterhoofd de trottoirband. De vrouw werd met ernstig letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Later die avond is de 89-jarige vrouw in het ziekenhuis aan de gevolgen van de aanrijding overleden.

De afdeling Verkeersongevallen Analyse van de politie Twente heeft een onderzoek ingesteld. (2011064430)

Twee mannen aangehouden voor inbraak Enschede
Twee 33-jarige mannen uit Enschede werden in de nacht van donderdag 7 juli op vrijdag 8 juli aangehouden, omdat zij verdacht worden te hebben ingebroken in een horecagelegenheid aan de Pijpenstraat in Enschede. Surveillerende agenten zagen de mannen omstreeks 00.45 uur wegfietsen bij de horecagelegenheid en zagen dat er zojuist was ingebroken. Op de Beltstraat kon het tweetal worden aangehouden. Zij worden verdacht daar te hebben ingebroken en zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. De fietsen zijn door de politie in beslag genomen voor verder onderzoek, mogelijk dat deze van diefstal afkomstig zijn. Tijdens de fouillering werd bij een van de verdachten drugs aangetroffen. (2011064529)

Fietsster gewond bij aanrijding Denekamp
Een 18-jarige fietsster uit Nordhorn raakte donderdag 7 juli gewond bij een aanrijding met een motorrijder.

Donderdagmiddag 7 juli omstreeks 15.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Hanzeweg in Denekamp. Een 18-jarige fietsster uit het Duitse Nordhorn fietste vanaf Denekamp in de richting van Nordhorn. De vrouw fietste aan de linkerzijde van de staat over het fietspad. Ter hoogte van de rotonde reed een 50-jarige motorrijder uit Denekamp. Hij remde af en keek naar links. Hij zag de van rechts komende fietsster over het hoofd. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De 18-jarige fietsster raakte gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2011064401)

Automobiliste gewond bij aanrijding Enschede
Een 24-jarige automobiliste uit Enschede raakte donderdag 7 juli gewond bij een aanrijding.

Donderdagavond 7 juli omstreeks 19.45 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de kruising Snellenweg / Vliegveldweg in Enschede. Een 24-jarige automobilist uit Oldenzaal verleende op de betreffende kruising geen voorrang aan een van rechts komende 28-jarige automobiliste uit Enschede. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De auto van de 28-jarige automobiliste kwam met de achterzijde van de auto in de sloot tot stilstand. De 28-jarige raakte hierbij gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De afdeling Verkeersongevallen Analyse van de politie Twente heeft een onderzoek ingesteld. (2011064506)

Tegen lantaarnpaal, verkeersbord en boom Goor
Een 37-jarige vrouw uit Goor is gewond geraakt doordat zij met haar auto tegen een lantaarnpaal, verkeersbord en een boom aanreed.

De vrouw reed omstreeks 07.15 uur over de Enterseweg. Zij kwam in de berm terecht omdat zij, zoals zij zelf naderhand verklaarde, iets uit haar tas pakte. Zij raakte de macht over het stuur kwijt, reed tegen een lantaarnpaal en een verkeersbord en kwam uiteindelijk tegen boom aan de rechterzijde van de weg tot stilstand. De boom kwam deels over de voorkant van de auto te liggen. De vrouw kon op eigen kracht de auto verlaten en is uit voorzorg per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De boom is door medewerkers van de gemeente in stukken gezaagd en verwijderd. (2011064197)

Poging handtasroof, politie zoekt getuigen Enschede
Een 25-jarige vrouw uit Enschede werd woensdag 6 juli omstreeks 03.00 uur op de Tromplaan in Enschede belaagd door een vijftal mannen. Daarbij werd getracht haar handtas te ontnemen. Doordat de vrouw zich heftig verweerde, kon zij verijdelen dat haar handtas werd ontnomen. Het betrof vijf getinte mannen, drie negroïde mannen en twee mannen van mogelijk Turks afkomst. Een persoon droeg een zwarte Adidas sport jack met gouden strepen op de gehele mouw. De man was ongeveer 1.80 m lang en tussen de 18 en 20 jaar oud. Opvallend was dat een van de negroïde mannen veel langer was dan de rest van de groep en hij had een mager postuur. Tijdens de belaging door de mannen viel haar fiets op de grond en raakte deze beschadigd.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van dit voorval. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Enschede 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Twee vrouwen opgepakt voor winkeldiefstal Hengelo
In een supermarkt aan de Uitslagsweg heeft Politie Twente twee vrouwen (23 en 26 jaar) uit Hengelo aangehouden omdat zij verdacht worden van winkeldiefstal.

Een medewerker van de supermarkt had de vrouwen de supermarkt zien verlaten zonder te betalen. De vrouwen werden door ter plaatse gekomen agenten aangehouden. In de auto die voor de supermarkt geparkeerd stond werden nog meer goederen aangetroffen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. De vrouwen zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de diefstallen en de herkomt van de goederen. (2011064465)
Bromfietser gewond bij aanrijding Goor
Een 20-jarige man uit Goor raakte donderdag 7 juli gewond bij een aanrijding met een automobilist.

Donderdagmorgen 7 juli omstreeks 07.45 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de kruising Laarstraat / De Blauwververij in Goor. Een 21-jarige automobilist uit Enter reed over de Laarstraat, komende vanaf de Molenstraat. Ter hoogte van De Blauwververij remde de automobilist af om naar het verkeer van rechts uit te kijken. Op dat moment zag de man van rechts geen verkeer komen en trok vervolgens op. Vervolgens hoort de automobilist een harde klap tegen zijn auto. Een 21-jarige bromfietser uit goor bleek van rechts tegen de auto zijn gereden. De bromfietser raakte gewond en werd voor behandeling aan zijn verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. De politie nam de bromfiets mee voor technisch onderzoek. Daaruit bleek dat de bromfiets opgevoerd te zijn, geen werkende achterremmen te hebben en een gladde achterband. In overleg met Justitie is de bromfiets in beslag genomen omdat de man vaker asociaal verkeersgedrag had vertoond en meerdere verkeersovertredingen had begaan. (2011064279)

Bromfietser gewond door aanrijding Enschede
Een 16-jarige jongen uit Enschede is donderdag 7 juli omstreeks 16.25 uur gewond geraakt toen hij met zijn bromfiets in aanrijding kwam met een auto.

De bromfietser reed op de Haaksbergerstraat uit de richting van de Getfertsingel. Vlak voor de kruising met de Broekheurnerweg kwam hij in aanrijding met een auto scheef op de weg stond. De bestuurder van de auto, een 56-jarige man uit Enschede, verklaarde naderhand dat hij wilde draaien. De 16-jarige werd door de klap van zijn bromfiets geslingerd en is met onbekend letsel per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Na een nacht ter observatie kon hij weer huiswaarts keren. Het team Verkeersongevallenanalyse van Politie Twente onderzoekt de toedracht van het ongeval. (2011064464)

Diefstal uit sporthal, politie zoekt getuigen Enschede
Bij een sporthal aan Het Leunenberg is tussen woensdag 6 juli 17.45 uur en donderdag 7 juli 07.00 uur ingebroken.

De sporthal wordt verbouwd. Medewerkers van één van de bedrijven ontdekte de diefstal. Er zijn onder andere een nieuw geplaatste c.v.-ketel, gereedschappen en koper weggenomen.

Politie Twente wil graag in contact komen met mensen die informatie hebben over deze diefstal. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Enschede Zuid: 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. (2011064190)

Verkeerscontroles
Hengelo
In het kader van de Verkeersweek heeft Politie Twente donderdag 7 juli meerdere verkeerscontroles gehouden.

Van 15.30 tot 16.40 uur werd gecontroleerd op de Deurningerstraat. Tien passanten werden bekeurd voor: zonder helm op de bromfiets (2x), op de fiets door rood verkeerslicht (2x), personenauto door rood verkeerslicht (3x), losse lading aanhangwagen (1x), niet hands-free bellen (1x), te hoge constructiesnelheid bromfiets (1x).

Tussen 20.15 en 22.15 uur werd op de Enschedesestraat gecontroleerd. Hier werden negen passanten bekeurd: te hoge snelheid (4x), meer verlichting dan toegestaan (2x), niet tonen rijbewijs (1x), niet dragen autogordel (1x), inhalen bij doorgetrokken streep (1x). (2011064459 / 2011064497)


-----------------------
26 nvember 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

8 juli 2011
Telefoon : 053-4555588

---- --